Haberler

Zeytinköy'de Orman Yangınının İzleri Siliniyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce (OGM), geçen eylül ayında Muğla'nın Zeytinköy Mahallesi'nde meydana gelen orman yangının izlerinin silinmesi için 2 bin 430 kilogram kızılçam tohumu ekildi, 7 bin zeytin fidanı toprakla buluşturuldu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce (OGM), geçen eylül ayında Muğla'nın Zeytinköy Mahallesi'nde meydana gelen orman yangının izlerinin silinmesi için 2 bin 430 kilogram kızılçam tohumu ekildi, 7 bin zeytin fidanı toprakla buluşturuldu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 6 Eylül 2017'de Muğla'nın Zeytinköy Mahallesi'nde çıkan orman yangınında, 250 hektar ormanlık alan ile 200 hektarlık orman dışı alan zarar gördü. Yangından Zeytinköy'ün yanı sıra Dağpınar Mahallesi de etkilendi.

Yanan ormanlık alanların eski haline kavuşturulması amacıyla harekete geçen Orman ve Su İşleri Bakanlığı, yanan alanda tabii tensil çalışmalarını tamamlayarak dal ve tohum serme işlemlerini bitirdi.

Çalışmalar kapsamında bölgeye 2 bin 430 kilogram kızılçam tohumu ekilerek saha çimlenmeye hazır hale getirildi.

7 bin zeytin fidanı toprakla buluşturuldu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, gelir getirici tür ağaçlandırma kapsamında Zeytinköy Mahallesi'nde 19,5 hektar alana 7 bin zeytin fidanı dikti.

Bu proje çerçevesinde dikilen fidanların bakımını 3 yıl boyunca orman teşkilatı yapacak ve daha sonra bu fidanları kura ile o köyde yaşayan vatandaşlara 49 yıllığına verecek. Böylece bu fidanlardan elde edilen gelirler o köyde yaşayan halkın olacak.

Arıcılar için bal ormanı

Bölgede arıcılığı desteklemek için de çalışma başlatan Bakanlık, bal ormanı kurmak için harekete geçti. 605 hektar olarak planlanan Zeytinköy Bal Ormanı Projesi kapsamında 40,4 hektar alana arı otu, kekik, üçgül (dirfil), efes (fiğ), kapari tohumu atıldı.

Diğer yandan alana akasya, lavanta, iğde, püren, kekik fidanı dikilecek. Ayrıca proje alanının tamamını kapsayacak şekilde arıların su ihtiyacını karşılamak üzere 6 tonluk 6 can suyu havuzu oluşturulacak.

Orköy kredisi çalışmaları kapsamında da Zeytinköy Mahallesi'nde istekli 5 kişiye arıcılık kredisi, yangında hayvanları telef olan 3 kişiye hibe destekli 3 inek verildi. Dağpınar Mahallesi'nde ise Orköy kredisi kapsamında 9 kişiye süt sığırcılığı kredisi kullandırıldı.

Her iki mahallenin muhtarlıklarına 3 tonluk donanımlı su tankeri hibe edildi.

"Başka maksatla kullanılması mümkün değil"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınında zarar gören alanların başka bir maksatla kullanılmasının mümkün olmadığını vurguladı. Yanan ormanlık alanların aynı yıl ağaçlandırma mevsiminde tekrar ağaçlandırıldığını belirten Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bu yasal bir sorumluluk. Bu alanların başka bir maksatla tahsis edilmesi söz konusu olamaz. Zeytinköy Mahallesi'nde zarar gören 250 hektarlık alanda da bütün ormancılık faaliyetlerine yönelik gerçekleştirerek tamamladık. Yangından etkilenen vatandaşlarımızı desteklemek için de çeşitli çalışmalar yaptık."

Kaynak: AA / Güncel

Zeytinköy Dağpınar Muğla Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title