Haberler

Zeytinburnu'ndan Anlamlı Bir Program Daha

Güncelleme:

Zeytinburnu Belediyesi her ay yaptığı nitelikli kültür sanat etkinlikleriyle dikkat çekiyor.

"Hür Tefekkür Dergi Buluşmaları"

Kaliteli sergiler; alanlarında söz ve itibar sahibi kıymetli yazar ve ilim adamlarından, birbirinin tekrarı olmayan, birçoğu süreklilik içeren söyleşiler, tiyatro ve sinemalar, konserler, belediyenin bu alanda samimiyetle çaba gösterdiğinin ispatı.

Kültür merkezini, kelimenin tam manasıyla bir merkeze çevirmeye ahdetmiş görünen Zeytinburnu, yeni ve cesur bir etkinliğe daha imza atıyor: "Hür Tefekkür Dergi Buluşmaları".

Üç yıla yakın bir süre Ğ dergisini çıkaran, öykücü Aykut Ertuğrul'un moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan söyleşilerde her ay edebiyat dünyasının önemli dergilerinden birisi Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde misafir edilecek. Dergi editörlerinin katılımıyla yapılacak bu söyleşilerde üst başlık " Türkiye'de Edebiyat Dergiciliği", "Edebiyat Dergiciliğinin Sorunları", "Edebiyat Dergiciliğimizin Geleceği" olurken söyleşinin ilerleyen dakikalarında konuk edebiyat dergisinin dergiler arasındaki yeri, çıkış amacı, iddiası, dergi dünyasında temsil ettiği, kendisine has sayılacak alan hakkında konuşulacak.

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'ne "İtibar" Geliyor

Edebiyat dergilerinin her birinin macerası, birbirinden farklıdır yani yaşayan ve yaşamış edebiyat dergisi kadar dergi hikâyesi, bir o kadar dergicilik meselesi, soru ve her derginin bu sorulara vermiş olduğu özel cevaplar vardır. Bu yüzden bu önemli söyleşi serisi; özellikle edebiyat dergisi çıkaranlar, bir gün edebiyat dergisi çıkaracak olanlar, edebiyat dergisi takipçileri olmak üzere tüm edebiyat meftunlarının ilgisini çekecektir.

"Hür Tefekkür Dergi Buluşmaları" söyleşilerinin ilki İtibar dergisiyle yapılacak. Türkiye'de pek az edebiyat dergisinin ulaşabildiği bir başarıya kısa zamanda ulaşması yönüyle dikkat çekici, aynı zamanda kapsayıcı ve merkezi bir dergi olan İtibar dergisinin künyesine bakmak bile hakkında fikir sahibi olmamıza yardımcı olur. Kimler yok ki dergide; İbrahim Tenekeci, Furkan Çalışkan, Ali Görkem Userin, Ahmet Murat, İbrahim Paşalı, Furkan Çalışkan, Abdullah Harmancı, Güray Süngü, Kamil Yeşil, Lütfi Bergen…

24 Ocak Perşembe günü saat 19.00'da yapılacak olan söyleşide Aykut Ertuğrul, şair Furkan Çalışkan ve eleştirmen Ali Görkem Userin'le Türkiye'de edebiyat dergiciliği ve İtibar dergisinin hikâyesi hakkında konuşacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Furkan Çalışkan Aykut Ertuğrul Zeytinburnu Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title