Haberler

Yüzlerce Roman Sokak İftarında Buluştu

Esenyurt Belediyesi, yüzlerce Roman vatandaşı sokak iftarında buluşturdu.

Esenyurt Belediyesi, yüzlerce Roman vatandaşı sokak iftarında buluşturdu. İftara katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Roman vatandaşlara yönelik ayrıcalıkların giderilmeye çalıştığını söyledi. Esenyurt'ta utanmadan topluma karışabildiklerini söyleyen Roman vatandaşları ise, "Başka yerlerde ayrım yapıldığını görüyoruz" dedi.

Ramazan ayında binlerce kişiyi aynı sofrada buluşturan Esenyurt Belediyesi, bu kez de Roman vatandaşları sokak iftarında bir araya getirdi. Romanların yoğun olarak yaşadığı Fatih Mahallesi Ünverdi caddesinde verilen iftar yemeğinde Romanlar, Ramazan'ın coşkusunu ve güzelliğini aynı sofrada paylaştı. İftar programına yüzlerce roman vatandaşların yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve başkan yardımcıları katıldı.

"ONLARDA BİZİM GİBİ YAŞAMAYI HAK EDİYORLAR"

Vatandaşlarla sohbet edip, istek ve şikayetlerini dinleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, "Ramazan, barış, kardeşlik ve merhamet demek" dedi. Sadece Esenyurt'ta değil, İstanbul'un 39 ilçesinin bütün bölgelerinde sokak iftarları yapıldığını söyleyen Kaynarca, "Biz bu sofralara gönül sofraları diyoruz. Emek verenden destek olanlardan Allah razı olsun. Roman vatandaşlarımız en güzel olanı hak ediyorlar. Ayrımcılık vardı. Kanundaki müeyyidelerden bunu çıkartmıştık. Bunları gidermeye çalışıyoruz. Onlarda bizim gibi yaşamaya hak ediyorlardı. Bu bölgede de kentsel dönüşüm olacak. Kendi kültürlerini değerlerini kaybetmeden bu evler dönüşecek. İnşallah süreç içerisinde her biri gerçekleşecek" diye konuştu.

"ROMANLARIN YAŞADIĞI GECEKONDULARI BİNALAŞTIRIYORUZ"

Vatandaşlarla birlikte aynı sofrayı paylaşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ise, her sene çeşitli sokaklarda olduğu gibi romanların yoğun olarak yaşadığı sokaklarda da iftar yaptıklarını ifade etti. Esenyurt'ta yaşayan Romanları memnun etmeye çalıştıklarını belirten Başkan Kadıoğlu, Romanların daha iyi şartlarda yaşaması için Romanların yaşadıkları gecekonduları binaya çevirdiklerini söyledi. "Buradaki evlerin imarını hallettik" diyen Kadıoğlu, "Roman vatandaşlarımız kat karşılığı gecekondu evlerini veriyor bizde binaya çevirip onları yerleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

"UTANMADAN TOPLUMA KARIŞABİLİYORUZ"

Sokaklarında iftar açma heyecanını yaşayan Romanlar çok eğlendiklerini belirterek, "Kendi köyümüzde, mahallemizde sokak iftarı kuruldu. Bu bizim çok hoşumuza gitti" dediler. Roman olarak başka yerlerde ayrım yapıldığını belirten Romanlar, "Başkanımız başımıza geldiğinden beri hiçbir şekilde ayrım görmüyoruz. Hiçbir şekilde utanmadan topluma karışabiliyoruz. Bu yüzden belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Her şeyi kendimize göre yaşatıp yaşayabiliyoruz. Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Akşam ezanının okunmasıyla yüzlerce Roman vatandaşı AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile birlikte aynı sofrada iftarlarını açtı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Esenyurt Belediyesi Tülay Kaynarca Necmi Kadıoğlu İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title