Haberler

Yurtkur'da Çanakkale Mönüsü

Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 98.yıldönümü nedeniyle 4 gün süreyle personeli ve öğrencilerine Çanakkale mönüsü verecek.

Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümü nedeniyle 4 gün süreyle personeli ve öğrencilerine Çanakkale mönüsü verecek. Öğrencilere Çanakkale ruhunu yaşatmak üzere verilen Çanakkale Mönüsü'ne Ankara'da bulunan YURTKUR Genel Müdürüğü personeli katıldı.

Türkiye'de 348 yurdunda 308 bin 596 öğrencisi bulunan YURTKUR'un bir çok yurdunda aynı uygulama 4 gün süreyle devam edecek. YURTKUR'da barınan üniversiteli öğrencilere Çanakkale mönüsü olarak Yarma Çorması, Üzüm Hoşafı, kuru ekmek ile su ikram edildi. YURTKUR personeli, Genel Müdür Hasan Albayrak ile birlikte Tahsin Bunguoğlu yemekhanesinde topluca Çanakkale mönüsü yediler.

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, yemeğe katılan öğrencilerin isimlerini tek tek aldırıp, Çanakkale'ye ücretsiz olarak götürüp, şehitliği gezdirecek. Çanakkale mönüsü yemeğinde konuşan Albayrak, "Türkiye genelindeki tüm yurtlarda 18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni Anma Haftası nedeniyle 4 gün süreyle tüm üniversiteli öğrencilere Çanakkale mönüsü verilecek. İsteyen öğrencilere ise farklı yemekler de verilecek. Böylece öğrencilerimiz atalarını, dedelerini, bu toprakları nasıl koruyabilmek adına verdikleri mücadele ile elde ettiklerini anımsayacaklar. Bütün dünya bu büyük zaferin nasıl kazanıldığını bir kez daha hatırlama adına, bu ülkeyi kurtardıklarını anlamak adına bir defa daha o hissi yaşıyacaklardır. Ülkemizin her tarafındaki öğrencilerimize yarma çorma, üzüm hoşafı ve çavdar ekmeği verilecek. Türkiye'nin her tarfında bulunan yurtlarımızda bu mönüyü çıkardık. Çanakkale ruhunu öğrenci kardeşlerimizle paylaşmış oluyoruz" dedi.

YURTKUR'un düzenlediği Çanakkale Mönüsü yemeğinin duasını ise Daire Başkanı Muhammet Nebi Yıldızbaşı yaptırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Zaferi Yurtlar Kurumu Hasan Albayrak Türkiye Politika Güncel Haberler

title