Haberler

Yılmaz Güney Klasiği "Umut", Türkiye Galasını Yapıyor

Güncelleme:

Yılmaz Güney imzalı "Umut", restore edilmiş kopyasıyla Türkiye'de ilk kez gösteriliyor. "Umut" Özel Gösterimi, bu akşam 20:15'te Migros AVM Salon 8'de.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 52. Uluslararası Antalya Film Festivali, sinemanın 120. yılında çok önemli bir klasiğe Özel Gösterim düzenliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle restore edilen ve bu yeni haliyle Türkiye'de ilk kez gösterilecek olan, Yılmaz Güney imzalı klasik "Umut", festival kapsamında bu akşam sinemaseverlerle buluşacak.

Bakanlığın, Yılmaz Güney filmlerinden yaptığı bir derleme sonucu 11 film için gerçekleştirdiği restorasyon projesi kapsamında daha net ve temiz bir görüntüyle seyirci karşısına çıkacak olan film, bu haliyle ilk kez 72. Venedik Film Festivali'nin "Klasikler" bölümünde gösterildi. Film; çekildiği dönemde sansüre uğramış ve kaçak olarak ilk kez Cannes Film Festivali'nde gösterilmişti.

Restore edilen "Umut"un Türkiye galası, 2 Aralık Çarşamba saat 20:15'te Migros AVM Salon 8'de, Güney Film'den Serdal Doğan ve Abdülkadir İlter'in katılımıyla gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yılmaz Güney Umut Özel Türkiye Migros Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title