Haberler

Yeni Türkiye Yolunda 17-25 Aralık'tan 15 Temmuz'a" Konferansı

Ülke Tv Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, "Eğer 15 Temmuz gerçekleşmiş olsaydı, İstanbul'un Avrupa yakasında Bizans, İzmir'de İyonya, Sivas, Kocaeli arasında sıkışmış bir Anadolu Cumhuriyeti, Sivas'ın öbür tarafından büyük Ermenistan, büyük Kürdistan nasıl tarif ederseniz edin, parça parça...

Ülke Tv Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, "Eğer 15 Temmuz gerçekleşmiş olsaydı, İstanbul'un Avrupa yakasında Bizans, İzmir'de İyonya, Sivas, Kocaeli arasında sıkışmış bir Anadolu Cumhuriyeti, Sivas'ın öbür tarafından büyük Ermenistan, büyük Kürdistan nasıl tarif ederseniz edin, parça parça olmuş bir millet, parça parça olmuş bir Türkiye olacaktı." dedi.

Canik Belediyesince Canik Kültür Merkezi Neci Fazıl Kısakürek Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Yeni Türkiye Yolunda 17-25 Aralık'tan 15 Temmuz'a" konulu konferansın moderatörlüğünü Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni gazeteci-yazar Turgay Güler yaptı. Konferansa, Ülke Tv Genel Yayın Yönetmeni gazeteci-yazar Hasan Öztürk, gazeteci-yazar Salih Tuna, Ahmet Kekeç ve Y. Ziya Cömert konuşmacı olarak katıldı.

Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başı olarak, PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle, DHKP-C'siyle tüm terör örgütlerine karşı milli bir seferberlik ilan ediyorum' sözünü hatırlatarak, "Cumhurbaşkanımız, 'terör örgütlerine karşı seferberlik' dediği andan itibaren terör örgütlerinin arkasındaki kurmay zeka ile terör örgütlerinin arkasındaki üst akıl ile terör örgütlerini maşa olarak kullanan devletlerle karşı karşıyız ve onlara karşı bir seferberlik anlamamız gerekiyor. Dolayısıyla seferberlik çağrısına kulak verin." dedi.

Türkiye'nin mevcudiyetine karşı bir tehdidin söz konusu olduğuna işaret eden Öztürk, şu değerlendirmede bulundu:

"Eğer 15 Temmuz gerçekleşmiş olsaydı, İstanbul'un Avrupa yakasında Bizans, İzmir'de İyonya, Sivas, Kocaeli arasında sıkışmış bir Anadolu Cumhuriyeti, Sivas'ın öbür tarafından büyük Ermenistan, büyük Kürdistan nasıl tarif ederseniz edin, parça parça olmuş bir millet, parça parça olmuş bir Türkiye olacaktı. Darbe gerçekleşmiş olsaydı, kim Başbakan, kim Cumhurbaşkanı tartışmaları havada uçuyor ama daha önce bütün darbelerde gördük ki darbeden bir gün sonra Kenan Evren çıktı, 'Yönetime el koyduk' dedi. Yönetime el koymak değil, ya sayın Cumhurbaşkanımızı şehit etmek ya derdest etmek, sonrasında kaos çıkartıp Türkiye'yi iç savaşa götürmekti ve son tahlilde de Türkiye'yi parça parça etmekti."

Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Güler, savaş yıllarında olduğu gibi Amerika'nın PKK'ya silah verdiğini ve Almanya'nın da PKK'yı beslediğini öne sürerek, "Adı konmasa da 3. dünya savaşı yaşıyoruz. Biz, her birimiz bu mücadelede safımızı belirlemek zorundayız." ifadelerini kullandı.

Gazeteci-yazarlar Tuna, Kekeç ve Cömert de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Canik Belediye Başkanı Osman Genç, konuşmacılara konferansa katkılarından dolayı plaket verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Öztürk İstanbul Sivas Politika Güncel Haberler

title