Haberler

Video: Binlerce Lübnanlı, Beyrut Limanı Patlamalarında Hayatını Kaybedenlerin Anısına Yürüdü

Güncelleme:

Binlerce Lübnanlı Perşembe günü 4 Ağustos 2020'de Beyrut Limanı'nı sarsan patlamalarda yaşamını yitirenlerin anısına ülkenin çeşitli bölgelerinde yürüyüşler düzenledi.

Binlerce Lübnanlı Perşembe günü 4 Ağustos 2020'de Beyrut Limanı'nı sarsan patlamalarda yaşamını yitirenlerin anısına ülkenin çeşitli bölgelerinde yürüyüşler düzenledi.

Kurbanların aileleri, kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını taşırken Lübnanlı yetkililerden sorumluları adalete teslim etmek için patlamalar hakkında soruşturmaları hızlandırmalarını talep eden sloganlar attı.

RAFKA SALEH, Bölge sakini

"Her şeyden önce gerçeğin tüm saflığıyla ortaya çıkmasını istiyoruz. Yaşamını yitirenler bizim çocuklarımız olduğu için kalbimiz daha fazla acıya dayanamaz. Bu büyük patlamada onların akıbetlerini ya da fedakarlıklarının akıbetini bilmek bizim hakkımızdır. Bize yalan söylemeleri ayıp, halkımız kandırmaları çok ayıp, halkımız artık yoruldu. Bu ekonomik çöküntü ve yolsuzluk yetmez mi? Onlar bir de çocuklarımızın şahadetinin ardındaki gerçeği yok etmek mi istiyorlar? Yazıklar olsun onlara. Artık pes etmelerinin ve yargının gerekeni yapmasına izin vermelerinin zamanı geldi, çünkü yargı bize doğruyu, bizim haklarımızı ve çocuklarımızın haklarını getirecektir."

Soruşturmayı yöneten yargıç Tarek Bitar, ilk soruşturmalarda o gün patlayan amonyum nitratın 2013 yılında Lübnan'a sevk edildiğini ve bir liman deposunda uygunsuz şekilde depolandığını ortaya çıkardığı için dört eski üst düzey hükümet yetkilisini kasten adam öldürme ve ihmalle suçladı.

Yargıcın çalışması, üç eski kabine bakanının yasal itirazda bulunması üzerine Yargıtay'ın vereceği karar beklendiği için sekiz aydır durmuş durumda. Mahkeme, emekli olan yargıçların yerine yeni atama yapılmadan karar veremeyecek.

Bu arada, yeni atamalar yasal sürecin devam etmesi için üst düzey yetkililerin onayını ve imzasını bekliyor.

4 Ağustos 2020'de Beyrut Limanı'nda meydana gelen iki büyük patlamada 200'den fazla kişi öldü, 6.000'den fazla kişi yaralandı ve şehrin büyük bir kısmı yıkıldı.

Patlamalar, ülkenin ekonomik ve mali durumu üzerinde büyük bir yük oluşturdu.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Beyrut'tan haber veriyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Beyrut Limanı Beyrut Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title