Haberler

Van Gölü Sahilinde 4 Bin 500 Kişi İftar Açtı

VAN'ın Edremit İlçesi'nde Van Gölü sahilinde 4 bin 500 kişilik iftar sofrası kuruldu.

VAN'ın Edremit İlçesi'nde Van Gölü sahilinde 4 bin 500 kişilik iftar sofrası kuruldu. İftar öncesi de helikopter kazasında şehit olan askerler için Kuran-ı Kerim okunup, dua edildi.

Van Gölü kıyısındaki Edremit İlçesi, belediyenin organize ettiği etkinlikler nedeniyle büyük ilgi görüyor. Ramazan ayı başından beri en büyük itar sofrası da dün akşam kuruldu. Yaklaşık 4 bin 500 kişinin katıldığı iftar programına, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, eşi Nesibe Taşyapan, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli eşi Aylin Çiçekli, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, YYÜ Rektörü Prof.Dr. Peyami Batal, Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, siyasi parti temsilcileri, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

"ALLAH BİRLİĞİMİZİ BERABERLİĞİMİZİ DAİM ETSİN"

İftar öncesi Şırnak'ta şehit olan 13 asker için de Kuran-ı Kerim okundu. Vali Taşyapan, yaptığı konuşmada birlik beraberlik mesajları verdi. Vali Taşyapan, Van Gölü sahilinde birlik, beraberlik içinde iftar açtıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Ramazan'daki bu bereketin bu kardeşliğin Ramazan sonrasında da bütün ülkemize bütün dünyaya yayılmasını diliyorum. Etrafımızda, ülkemizin bazı köşelerinde ya da komşu ülkelerde sıkıntılar yaşanıyor. Yüzlerce, binlerce, milyonlarca insan, evinden, barkından, yuvasından yurdundan ayrılmış, bizlere komşu ülkelere sığınmış vaziyette. İnşallah onların sıkıntılarının, dertlerinin de bu Ramazan'da yüce rabbimizin izniyle son bulmasını diliyorum. Herkesin kendi evinde kendi memleketinde güven içerisinde huzur içerisinde yaşaması için gayret gösteriyoruz, çalışıyoruz. Sizlerinde desteklerinizi her zaman yanımızda görmek istiyoruz."

Yapılan konuşma ardından ezanın okunmasıyla birlikte yaklaşık 4 bin 500 kişi iftar açtı. iftar sonrası ise Vali Taşyapan ve Kaymakam Çiçekli beraberindekilerle birlikte Ramazan ayı ile birlikte kurulan Osmanlı Sokağı'nı gezerek, satış yapan esnaflarla sohbet etti.

- Edremitvan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nesibe Taşyapan Kuran-ı Kerim Van Gölü Çiçekli Politika Güncel Haberler

title