Haberler

Vali Şahin, "Harezmi Eğitim Şenliği"Nde Konuştu

Haber: Cansel KİRAZ- Kamera: Harun UYANIK / İSTANBUL DHAİstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci'nin katılımıyla 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 'Harezmi Eğitim Şenliği' düzenlendi.

Haber: Cansel KİRAZ- Kamera: Harun UYANIK / İSTANBUL DHA

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci'nin katılımıyla 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde ' Harezmi Eğitim Şenliği' düzenlendi. Harezmi Eğitim Modeli'nin uygulandığı 50 okuldan 258 öğretmen ve 1400 öğrencinin de katıldığı etkinlikte, eğitim modelinin faydaları anlatıldı.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2016- 2017 Eğitim- Öğretim yılında hayata geçirilen 'Harezmi Eğitim Modeli'yle öğrencilerin teknolojiyi kullanarak üretim yapabilmeleri, bilimsel araştırma yöntemlerinin belirlenmesi ve öğrencilerin, farklı branşlardaki en az 3 öğretmen rehberliğinde hayatın içinden sorunları belirlediği derslerin detayları aktarıldı.

"HER BİR BİLİM TEK BAŞINA DERİNLEŞMEDE YETERLİ OLMUYOR"

Programda konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, Harezmi Eğitim Modeli'nin multidisipliner olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Birçok bilimin temel bilgilerinin bilerek ve ondan istifade ederek yeni bir şeyleri öğrenme çabası olarak önemli bir proje. Bu bizim aslında baktığınızda klasik bilginlerimizin de metodu. Herhangi bir klasik bilim adamının biyografisini okuduğunuzda mutlaka matematik, astronomi okumuştur. Bunların temeli oluşturulduktan sonra onun üzerine yapacağı bilimi kurmuştur. Bugün modern dünyada tekrar buna dönüş var. Bundan önceki dönemde 50 yıldır, 70 yıldır insanların daha çok belli branşta derinleşmesi öngörülürdü. Bir doktor eğer kalp uzmanıysa, böbrekle ilgili hiçbir bilgisinin olmadığını söyleyebiliyordu. Kendi bilim dalında daha derinleşebilmek adına sadece o bölümle ilgileniyordu ama daha sonra insanlık şunu fark etti; her bir bilim tek başına derinleşmede ya da olaylara vukufiyet sağlamada yeterli olmuyor" dedi.

"TÜRKİYE GENELİNDE UYGULANACAĞINA İNANIYORUM"

Vali Şahin, şöyle devam etti:

"Anladığım kadarıyla biraz buna benzetiyorum; önce soruna genel bir bakış, sorunu anlama sonra o soruna yönelik olarak sorular oluşturabilme. Niçin, neden sorusu olmasaydı herkes alim olurdu. Bir soruyu sorabilmek o konuda en az asgari, yarım bir bilgiye sahip olmak demektir. Hiç bilgisiz olduğun konuda bile iyi soru sorabilen aslında onun mantığına hakimdir. Bu model öğrencilerimize iyi soru sormayı öğretirse, doğru soru sormayı öğretirse ondan sonrası çorap söküğü gibi gelecektir. Tabii bu sadece çözümü bulmak yeterli değil çözümü bulduktan sonra hayata uygulamak önemlidir. Bu modelin inşallah başarıyla Türkiye genelinde uygulanacağına inanıyorum. Projeler, konusundaki proje yarışmasında Türkiye 1'incisi olan bir proje oldu. Bakanlığın talimatıyla da 14 ilde de pilot olarak uygulanmaya başlandı. Eğitim sistemimize yeni bir soluk aldıracağına inanıyorum"

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ise, uygulanan eğitim modeline dair, "258 öğretmen ve1400 öğrencimizle beraber uygulamış olduk. Bu model, bizim sistem eğitimi, kodlama eğitimi gibi teknoloji eğitimlerini bugün eğitim sistemimizde 'doğru bir şekilde nasıl yapabiliriz?'in bir arayışıdır. Süreç esnasında, bu modele katılan öğrencilerin akademik başarısının arttığını ve bir müfredatın nasıl doğru bir şekilde öğrencilerle beraber yazıldığını göstermesi bakımından çok önemli olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Programın ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci eğitim modelinin uygulandığı atölye ve sınıfları gezdi, öğrencilerden oluşturdukları projelere dair bilgi aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vasip Şahin İstanbul Türkiye Harezmi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada? Lille elendi mi? Aston Villa-Lille UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı sona erdi 18-19 Nisan GÜNCEL Akaryakıt Fiyatları! Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
title