Haberler

Vali Oğuz Hıdrellez Şenliklerinde

Güncelleme:

Vali Oğuz, Sütçülerde Hıdrellez şenliklerine katıldı

Vali Memduh Oğuz eşi Canan Oğuz ile birlikte Sütçüler İlçesi Kent Ormanında Sütçüler Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Hıdrellez Şenliklerine katıldı.

Sütçüler Kaymakamı Ahmet Başbayar, Garnizon Komutanı Üsteğmen İbrahim Coşkun, Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, ilçe daire müdürleri, il genel meclisi üyeleri, kasaba belediye başkanları ve muhtarlar tarafından karşılanan Vali Oğuz, vatandaşları tek tek masalarında ziyaret ederek onları selamladı.

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği şenliklerde Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftler, katılanlara teşekkür etti.

Başkan Müftüler; "Sayın Valim, hanımefendi ile birlikte bu güzel günümüze iştiraklerinizden dolayı vatandaşlarım adına şükran duygularımı arz ediyorum.

Hıdrellez tarihimizden gelen bir kültür etkinliği olup, tanışmak, kaynaşmak ve birlikte hareket etmek anlamına gelmektedir. O nedenle bu güçlü geleneğimizi ve inanç değerlerimizi bizden sonraki nesillere taşıma gayreti içinde olacağız.

Bahar bayramı olarak da kabul edilen hıdrellez Yunus'un deyişiyle; 'Yeniden Gelin Tanış Olalım' felsefesinin günümüze aktarılmış biçimidir" dedi.

Sütçüler Kaymakamı Ahmet Başbaydar ise; bu günde Hızır ve İlyas Peygamberlerin ölümsüzlük suyunu içtiklerini belirterek, hıdrellezin yazın başlangıcı, bolluk bereketin sembolü olduğunu ifade etti.

Vali Oğuz; "Aklımız, gönlümüz hep Sütçülerde"

Güzel bir amaç için bir araya gelindiğini ifade eden vali Memduh Oğuz; "Cenabı Allah Sütçülere nimetleri, güzellikleri verirken çok büyük lütuflarda bulunmuş. Şu bulunduğumuz ortamdaki ihtişamı, güzelliği düşünebiliyor musunuz? Ağaçlara bakıyorum bir tanesi bile bir ilçeyi süslemeye yetecek olan bu güzel tabiat içerisindeyiz. Böyle güzel bir ortamda, böyle cennet bir vatanda bulunduğumuz için ne kadar şükretsek azdır. Buna ilave olarak Sütçülerli hemşerilerimiz de çok güzel insanlar. Bu bakımdan bizde Sütçüleri çok seviyoruz, aklımız, gönlümüz hep sütçülerde oluyor.

Bugün yine güzel bir maçla, manevi tarafı da olan hıdrellez amacıyla bir aradayız. Hızır bizim dünyamızda özel yeri olan biridir. Söylediğimiz bir söz var; 'aman gönül kırma dikkat et, karşılaştığın her kişiyi Hızır, her geceyi de kadir bil' deriz. Buna benzer 'Kul Sıkışmayınca Hızır yetişmez' gibi deyimlerle hayatımıza giren ve her birimizin hayatında önemli yeri olan bir günü kutlamaktayız.

Bugün İlyas Peygamberle, Hızır Aleyhisselamın buluştuğu güne izafeten milletimiz hıdrellez demiş. Hıdır biliyorsunuz kelime itibariyle anlamı yeşil demektir, şundan kaynaklanır oda; Hızır Aleyhisselam kupkuru, çölde bile otursa kalktığı zaman orası yeşillenir ve dalgalanır. Bu bakımdan bulunduğu yeri, oturduğu yeri yeşillendiren kişi anlamında Hıdır veya Hızır denilmiştir. Şimdi Hıdrellezin böyle bir yeşilde kutlanması da ayrı bir manidar, bu bakımdan hak yerini bulmuş.

İnşallah huzur içerisinde, sağlık içerisinde bu Hıdrellezi kutlarız. Hıdrellez Sütçülerimize, Isparta'mıza, ülkemize ve bütün dünya insanlığına huzur ve mutluluk getirsin" dedi.

Şenliklerde vatandaşlara yöreye has sarımsaklı, tavuklu bulgur pilavı ve ayran ikram edilirken, çalan müzik eşliğinde gönüllerince eğlenme fırsatı buldular.

Kendiside iyi bağlama çalan Vali Memduh Oğuz, çaldığı Türk halk Müziği ezgileriyle şenliklere ayrı bir güzellik kattı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Memduh Oğuz Canan Oğuz Hıdrellez Sütçüler Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor?
Özel'den Erdoğan'ın 'İadeiziyareti hazmedemediler' sözlerine sert yanıt

Özel'den Erdoğan'ın "İadeiziyareti hazmedemediler" sözlerine sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title