Haberler

"Uyuşturucu" tartışması alevleniyor! Soylu "İspat etmezsen namertsin" dedi, Kılıçdaroğlu kürsüden raporu gösterdi

Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin cari açığını uyuşturucu parasıyla kapattığına ve Türkiye'de bir uyuşturucu salgını olduğuna yönelik iddiası büyük tartışma yarattı. Bakan Soylu'nun "Yalanlarını yanına bırakmayacağız. İspat etmezsen namertsin" çıkışına bugün partisinin grup toplantısında kürsüden gösterdiği Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı "Türkiye Uyuşturucu Raporu" üzerinden yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Bana dönüp diyorsun ki 'İspatla'. İşte ispatladım, onurun varsa istifa et" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Kurucusu Hacer Foga ile kameralar karşısına geçtiği anları sosyal medya hesabından paylaştı. Kılıçdaroğlu söz konusu videoda Türkiye'nin uyuşturucu parasıyla cari açık kapattığını ve ülkede bir metamfetamin salgını olduğunu iddia etti.

'Uyuşturucu' tartışması alevleniyor! Soylu 'İspat etmezsen namertsin' dedi, Kılıçdaroğlu kürsüden raporu gösterdi

BAKAN SOYLU'DAN KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: İSPAT ETMEZSEN NAMERTSİN

Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddiasına sert tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise "Kılıçdaroğlu'nun Amerika'da hamburgerciden aldığı siparişler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Aslı Baykal'ın istifasını hazmedemediği açık. Eşkıya takımının Yalova mahkemesi baskınını, ortalığa dökülen MLKP, PKK, FETÖ ve DHKPC ittifakını, kayıp sekiz saati, belediyelerinin yolsuzluklarını örtmek için Türkiye Cumhuriyeti Devletine; polisine, jandarmasına ve askerine uyuşturucu parasıyla cari açığı kapatıyorlar iftirasını atması, elbette ki Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir vatandaşına yakışmıyor. Bırakın genel başkan olmasını" dedi. Türk Polis Teşkilatı ve Jandarma Teşkilatı'nın yaptığı suç duyurusuna ek olarak, şahsi olarak da suç duyurusunda bulunacağını belirten Bakan Soylu "Biz hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. İki tazminat davası açıyoruz, şahsımız ve kurumlarımızla. Üç attığın bu iftirayı ispat etmezsen namertsin diyoruz" ifadelerinde bulundu.

'Uyuşturucu' tartışması alevleniyor! Soylu 'İspat etmezsen namertsin' dedi, Kılıçdaroğlu kürsüden raporu gösterdi

AK PARTİ'DEN DE TEPKİ GELDİ: UTANÇ VERİCİ BİR İFTİRADIR

Kılıçdaroğlu sözlerine AK Parti cephesinden de tepki geldi. Sözcü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'nun kişisel siyasi tarihinin en utanç verici açıklamalarına imza attığını dile getirdi. Çelik, Kılıçdaroğlu'nu polis ve Jandarma teşkilatından özür dilemeye davet etti. Kılıçdaroğlu'nun iddialarının iftiradan ibaret olduğunu söyleyen Çelik, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'de cari açığın kapatılması için uyuşturucu ticareti yapıldığı gibisinden belki de Türk siyasi hayatının en vahim ve utanç verici açıklamalarından birine imza attığını görüyoruz. Polis ve jandarma teşkilatımıza dönük olarak bu onurlu teşkilatlarımızın uyuşturucu ticareti yaptığından ya da göz yumduğundan bahsetmek başlı başına utanç verici bir iftiradır" dedi.

'Uyuşturucu' tartışması alevleniyor! Soylu 'İspat etmezsen namertsin' dedi, Kılıçdaroğlu kürsüden raporu gösterdi

KILIÇDAROĞLU KÜRSÜDEN GÖSTERDİĞİ RAPORLA YANIT VERDİ

Bakan Soylu'nun gündem yaratan sözlerine bugün CHP'nin grup toplantısında yanıt veren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüye Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2022 yılında hazırladığı "Türkiye Uyuşturucu Raporu" ile çıktı.

"UYUŞTURUCU KULLANIMI 10 YAŞA KADAR DÜŞTÜ"

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı; "Emniyet Genel Müdürlüğü bir rapor yayımladı. Türkiye'de uyuşturucu raporu. Raporda, 'metamfetamin kullanımı son iki yılda 5.5 kat arttı' diyor. Uyuşturucu kullanımı 10 yaşa kadar düştü. 10 yaşındaki bir çocuğun uyuşturucu kullanması ne demek? Koro halinde saldırıyorlar. Sizin feriştahınız gelse bu evlatların hakkını, hukukunu korumak benim boynumun borcudur. Ben babayım, dedeyim. Feryatları görmüyorlar, duymuyorlar. Bu illet Türkiye'de 'Metin Amca' diye satılıyor. Ölümcül bir illet. İç organları içten çürütüyor. Bir genç annesini katletti. Ülke şok oldu ülke. Kararlıyız, tepeden tırnağa uyuşturucu belasını ülkemizden söküp atacağız. CHP bir mücadele partisidir. Bu çağrım bütün yol arkadaşlarıma ve vatandaşlarımızadır. Sokaklarımızı, çocuklarımızı ve ailelerimizi korumaya hazırlanın. Bu alanda çok çetin bir mücadele vereceğiz."

"İŞTE İSPATLADIM, ONURUN VARSA İSTİFA ET"

Konuşmasının devamında Bakan Soylu'nun "İspat etmezsen namertsin" sözlerini hatırlatarak devam eden CHP lideri Kılıçdaroğlu sözlerini "Bana dönüp diyorsun ki 'İspatla'. İşte ispatladım, onurun varsa istifa et" ifadeleriyle noktaladı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (20)

mehmet can:

kılıçdaroğlu gerçekten istifaya zorlanıyor artık eminim. Bunların aklı başında danışmanları yok mu acaba? bence kasıtlı çıkış yaptırılıp eline saçma sapan dökümanlar verilip konuşturuluyor.

502
356
yanıtYanıtla
TN:

Kıkıçdaroğlu yine şaşırtmaıd... Alakaya maydonoz. Böyle bir konuda bu mantığı kuran ve iftira atan adam ülke mi yönetecek... Abd'de aldığı emirleri burada uygulamaya çalışıyor. Atatürk kalksa bu mandacı chp'yi lağvederdi.

487
352
yanıtYanıtla
SMMM :

Hükümeti desteklemiyorum ama çok komiksin kılıçdaroğlu senden gerçekten bir lider olmaz.Yapıştın kaldın oraya partiyi hdp nin arka bahçesi yaptın.Hİç bir çözüm önerin yok anca boş konuşuyorsun.Senin yüzünden seçimi kaybedeceğiz.Senden C.başkanı değil muhtar bile olmaz.

548
261
yanıtYanıtla
Zeki Anti:

Tam chp'ye yakışır bir başkan, eskiden gerçekten başkanları vardı şimdi de başkan taklidi yapan boş beleş birinin arkasındalar. Yahu bunlar siyaseti çamur ve iftira atmaktan ibaret zannediyor olmalılar ki sürekli aynı terane. Yaptığı siyasete bakın siz karar verin.

445
323
yanıtYanıtla
rap düelloları:

Attığın iddiayla bu raporun alakası ne?? Evet hala ispat bekliyoruz... varsa delilin onu göster yoksa özür dile...

389
251
yanıtYanıtla
Vural Akbıyık:

bu kılıçdaroğlu ona istifa et buna istifa et diyor ama kendisi bi türlü istifa edemedi gitti...

370
116
yanıtYanıtla
Hüseyin Kaan:

uyuşturucu baronlarına en büyük darbeyi Türkiye vuruyor ve pkk yıllardır burdan gelir sağlıyor kimin yanında duracağını doğru seç

312
128
yanıtYanıtla
serhate agre:

siizin beyininiz zaten uyuşturucu ile uyuştulmuş

yanıt105
yanıt115
Halil Kurdal:

Ay babana rahmet yine güldürdün bizi eksik olma sen

221
166
yanıtYanıtla
Rasim Karakaya:

Bir CHPli olarak boş beleş bir çıkış olduğunu kabul etmeliyim. Uyuşturucu kullanımının artmasıyla, Cari açığı kapatma arasında ne alaka var? Ne kadar artarsa artsın cari açık bununla mantıken kapanır mı? Boş beleş işler peşinde bazen. Kendi ayağımıza kurşun..

266
82
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title