Haberler

Urfa Haftanın 7 Günü Uçacak

Güncelleme:

Anadolu Jet, haftanın 7 günü Urfa- İstanbul uçuşu gerçekleştirecek.

Anadolu Jet, İstanbul Sabiha Gökçen ile Şanlıurfa arasında haftada yedi gün karşılıklı gerçekleştireceği uçuşları için 'hat açılış' töreni gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen törene katılan Anadolu Jet Genel Müdürü İbrahim Doğan, yurt dışına gitmek isteyenlerin öncelikle gelip Şanlıurfa'yı görmeleri gerektiğini söyledi.

GAP Havaalanında gerçekleştirilen 'Hat Açılış Töreni' ilk seferi gerçekleştiren uçağının piste inmesi ile başladı.

İniş yapan uçağa su takı gösterisi yapıldı. Törene Anadolu Jet Genel Müdürü İbrahim Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin ve davetliler katıldı.

Takı gösterisinin ardından alanda yolcular folklor gösterisi ve karanfiller ile karşılandı. Uçağın inmesinin ardından alanda temsili olarak açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesim sonrası bir konuşma yapan Anadolu Jet Genel Müdürü İbrahim Doğan, "Yurtdışı görmek tabi ki çok önemli. Fakat ben yurtdışına gitmek isteyen vatandaşlarımızın öncelikle medeniyetin doğduğu yer Şanlıurfa'ya gelmelerini tavsiye ediyorum. Buranın kanaat önderleri şehre gelecekler için birçok hazırlık yaptıklarını ilettiler bize. Bize sürekli ek sefer ve uçuş saatlerinin iyileştirmesi ile ilgili talep var. Biz bu durumdan son derece memnunuz. Bizde gelen bu talepler üzerine sefer sayımızı arttırdık ve her gün uçuşlar başladı. Bunun yanında Türkiye'ye gelen turistleri buraya getirmek gibi bir vazifemiz olduğunun bilincindeyiz" dedi.

DOĞAN: YURTDIŞINA GİTMENİN BİR ANLAMI YOK

Yurt dışına gitmek isteyenlerin öncelikle oradakilere burayı anlatmaları gerektiğini söyleyen Doğan şu ifadeleri kullandı: "Medeniyet diye gittikleri noktalarda buranın yansımalarını görecekleri kesin. Tarihin ve insanlığın başladığı bu yeri görmeden yurt dışına gitmenin bir anlamı yok. Gidenlerin burayı oraya anlatacakları bir şeyleri olmalı. Burayı anlatsınlar ki insanlarda artık burayı görsün. Türkiye'de en yoğun turist alan bölgelerini Anadolu'nun önemli şehirlerine bağlanmasını da biz vazife olarak alabiliriz. Yeter ki bu tanıtım bu destek sizlerden gelsin. Malum tek başımıza biz hiç bir şey yapamayız. Anadolu Jet bizim değil Anadolu insanının."

ERTEKİN UÇUŞLARIN SABAH AKŞAM OLMASINI İSTEDİ

Doğanın ardından konuşan ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, Şanlıurfa'nın son yıllarda artan nüfus artışına dikkat çekerek şunları kaydetti: "Şanlıurfa ciddi manada gelişiyor. Nüfusumuz tahmini olarak 1 milyon 900 bini bulmuş durumda. Buna bir de 500 bin Suriyelide eklersek yaklaşık 2 milyon 400 bin nüfusumuz var. Ticaret hayatımız ise gün geçtikçe canlanıyor. Bu seferlerden dolayı Anadolu Jet'e teşekkür ediyoruz ve sayılarının artmasını diliyoruz. Özellikle şu seferlerin sanki uçağın boş saatlerinde değil de ticaret ve sanayi erbabına yönelik olmasında fayda var. Sabah gidip akşam geliş saatlerinde düzenlenirse daha memnun olacağız." 'Hat Açılış Töreni' konuşmaların ardından gerçekleştirilen kokteyl ile sona erdi. Kokteylde katılımcılara çiğköfte ikram edildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Sabiha Gökçen Sabri Ertekin İbrahim Doğan İstanbul Yerel Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title