Haberler

Uran: Çözüm Sürecinde Gaziler Dikkate Alınmalı

Güncelleme:

Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, gazilerin hassasiyetinin dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi'nin yeni binası düzenlenen törenle açıldı.

Derneğin Denizli Şubesi, Denizli Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan'ın girişimleriyle yeni binasına kavuştu. Derneğin, Doktorlar Caddesi Koçyiğit Apartmanı ikinci katta düzenlenen açılış törenine, Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Menduh Hakbilen, Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran ile Şube Başkan Mehmet Emin Öztürk, şehit yakını, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye Harp Malülü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Meihmet Emin Öztürk, derneğin 142 şehit yakını ve 45 gazi olmak üzere 225 üyesi bulunduğunu dile getirip, "Gerçekten sağlıksız ortamda hizmet vermeye çalışıyorduk. Ancak başkanımızın girişimleriyle daha sağlıklı ve kullanışlı bir binaya kavuştuk. Bunun için başta Başkanımız Osman Zolan olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, derneğin ülke genelinde 45 şube ve 17 temsilcilikle 8 bin üyeye hizmet verdiğini kaydetti. Uran, "Şehit yakını ve gazilerimizin sorunlarının tesbitiyle çözümü konusunda köprü görevi üstleniyoruz. Bu ülkede teröre 30 bin kurban verdik. Tabi biz de terörün bitmesini istiyoruz. Terörün bitmesi için kanımızı, canımızı verdik. Kimimiz elini, kimimiz bacağını, kimimiz gözünü kaybetti. Ancak çözüm sürecinde şehit yakını ve gazilerimizin hassasiyetinin dikkate alınmasını istiyoruz. Şehit yakını ve gazilerimizi üzmeyecek, incitmeyecek bir çözüm sürecini destekleriz" diye konuştu.

Başkan Zolan ise, şehit yakınlarına daha iyi bir yer kazandırdıklarını belirtip, "Şehit yakını ve gazilerimiz için ne yapsak azdır. Eski binayı her ziyaretimizde içimiz sızlıyordu. Sizi gülümsetecek, mutlu edecek bir şey yapıyorsak ne mutlu bize. Bizim ilk görevimiz size sahip çıkmaktır. Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da sahip çıkacağız" dedi.

Şehit yakını ve gazilerin her şeyin en iyisine layık olduğunu dile getiren Vali Demir de, "Milletimiz bulunduğu bölgeye her zaman huzur ve adaleti getirmiştir. Ancak bu milletle uğraşanlar olmuş. Bu nedenle de şehitler verdik. Gazilerimiz oldu. Vatan uğruna canlarını veren şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Yeni şubenin açılışının ardından dernek yöneticileri Vali Demir, Başkan Zolan ve Tugay Komutanı Memduh Hakbilen'e teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Zolan Taner Uran Türkiye Politika Güncel Haberler

title