Haberler

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi: "Halihazırdaki uluslararası güvenlik sistemi işe yaramıyor"

Güncelleme:

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, "Halihazırdaki uluslararası güvenlik sistemi işe yaramıyor.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, "Halihazırdaki uluslararası güvenlik sistemi işe yaramıyor. Bunu Suriye'de ve Gürcistan'da gördük, şimdi de Ukrayna'da görüyoruz. Uluslararası toplum, sadece insanların nasıl öldüğünü izliyor ve gerekli cevabı veremiyor." dedi.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfının (TEPAV) " Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşı- Ukrayna perspektifi" başlıklı etkinliğinde konuşan ?Bodnar, Rus birliklerinin Kiev ve Çernigiv bölgelerinden çekilmesinin, Rus ordusunun amaçlarına ulaşamamasının yanı sıra saldırılarının doğuda Harkiv ve Mariupol bölgelerinde de devam edeceği anlamına geldiğini söyledi.

Diplomasinin önemli olduğuna işaret eden Bodnar, "Ancak barış, savaş alanındaki başarıya bağlı. Ukrayna ordusu, sahada ne kadar güçlü olursa masada da o denli güçlü olur ve kısa zamanda barış gelebilir." ifadesini kullandı.

Bodnar, Rusya'nın çoğunluğunun Ukrayna ile savaşı desteklediğine dikkati çekerek, bu nedenle savaşın sadece Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in değil Rusya'nın savaşı olduğunun altını çizdi.

İstanbul'daki müzakerelerde diplomasi alanında ilerleme yaşandığını aktaran Bodnar, müzakereler sayesinde Rus tarafını savaşın başlangıçtaki hedeflerinden vazgeçirerek, konuyu gelecekteki çözümün garantilerine çevirmeyi başardıklarını kaydetti.

"Uluslararası güvenlik sistemi işe yaramıyor"

"Halihazırdaki uluslararası güvenlik sistemi işe yaramıyor. Bunu Suriye'de ve Gürcistan'da gördük, şimdi de Ukrayna'da görüyoruz. Uluslararası toplum, insanların sadece nasıl öldüğünü izliyor ve gerektiği gibi cevap veremiyor." diyen Bodnar, "Dünya beşten büyüktür" sloganıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Türkiye'nin bakış açısının da bu şekilde olduğunu vurguladı.

"Garantör devlet mekanizmasının" yeni bir kavram olduğunu ve iyice çalışılması gerektiğini belirten Bodnar, karşı tarafın saldırmasını önleyecek bir mekanizma gerektiğini dile getirdi.

Bodnar, Türkiye'den savaş boyunca diplomasi alanının yanı sıra insani yardım konusunda da yardım aldıklarını aktararak, "Ukrayna'dan buraya yetimler geliyor. Toplamda savaşın başından beri 75 binden fazla Ukraynalı Türkiye'ye geldi." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ukrayna Türkiye Ankara Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title