Haberler

Milli Muharip Uçak Kaan ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Güncelleme:

Türkiye'nin önemli teknoloji projelerinden biri olan Milli Muharip Uçak Kaan, bugün sabah saatlerinde ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Mürted Havalimanı'ndan kalkan yerli savaş uçağı, başarılı uçuşu sonrası üssüne döndü.

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen milli muharip uçağı KAAN, ilk uçuşunu Ankara'da yaptı. Mürted Havalimanı'ndan kalkan Milli Muharip Uçağı, uçuş sonrası başarıyla tekrar üssüne döndü. KAAN'ın ilk uçuşunda pilot koltuğunda test pilotu Barbaros Demirbaş oturdu.

TESTLERİ YAPILDIKTAN SONRA UÇTU

KAAN'ın bugüne kadar fırlatma koltuğu testleri, tam boy statik testi, kontrol yüzeylerinin atalet ve statik testleri, iniş takımı düşürme testleri, sistem entegrasyon laboratuvarında aviyonik sistem testleri, yakıt testlerinin ardından motor çalıştırma testleri yapıldı.

Milli Muharip Uçak Kaan ilk uçuşunu gerçekleştirdi

MİLLİ MUHARİP UÇAK KAAN'IN ÖZELLİKLERİ

Tasarım ve imalatıyla milli olan KAAN'ın kanat açıklığı 14, yüksekliği 6, uzunluğu ise 21 metre. Tek kişilik kokpite sahip uçak, azami 55 bin fite kadar çıkabiliyor. Çift motoru, yüksek manevra kabiliyeti, radara düşük görünürlüğü, gövde içi silah taşıyabilmesi ve elektronik harp kabiliyeti de KAAN'ın özellikleri arasında bulunuyor. Milli muharip uçak KAAN ile Türkiye, 5. Nesil uçak üretebilen 5 ülkeden birisi oldu.

Milli Muharip Uçak Kaan ilk uçuşunu gerçekleştirdi

ERDOĞAN İMZA ATMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Muharip Uçak KAAN'ın gövdesine 1 Mayıs 2023 tarihini yazarak imza atmıştı. Daha sonra KAAN'ın kokpitinde uçak hakkında bilgi alan Erdoğan, gazetecilere de el sallamıştı.

Milli Muharip Uçak Kaan ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Milli Muharip Uçak Türkiye Güncel Haberler

500

Yorumlar (135)

Tutankamon Hoca:

Seçim ucuşu :))

1132
873
yanıtYanıtla
ali tartan:

Çok mu zoruna gitti oy vermezsin olur biter

yanıt907
yanıt295
ercan gurbhetchi:

M.K.Atatürk:"Dahili ve harici bedhahların olacaktır" Bu bedhahlara ve kimseye aldırmadan savaşan, üreten mühendislerin, devlet kurumlarının emeklerine binlerce kez teşekkürler. Bu adımla Türkiye daha da güçlendi. İstikbal göklerdedir. Tebrikler

yanıt697
yanıt42
Hülagü Han:

2012 de göklerde olan ve hala inmeyen ilk uçağımızın yanında yerini alır

yanıt167
yanıt351
uğur yeşilyurt:

Sen de yap seçim kampanyası olarak kullan. .Bundan iyi seçim kampanyası olamaz biz yaparız onlar burun kıvırır bu her konuda böyle Al sana seçim sloganı

yanıt319
yanıt60
Onur Yener:

Erdoğan'a oy veren bu uçaksa da uçmasa da yine de oy verecekti, senin gibileri etkilemek istese uçan heykel yapardı...

yanıt338
yanıt65
duyarlı vatandaş:

Bir sonraki uçuşu sonraki seçime kadar :)

308
607
yanıtYanıtla
HALİS ER:

hoşt

yanıt412
yanıt85
Tolga Tplg:

Köpkler havlar biz yolumuza bakarız

yanıt248
yanıt60
duyarlı vatandaş:

İnanmayacaksınız ama akpli olduğum halde söylüyorum bunu:)

yanıt10
yanıt37
Tüm 135 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title