Haberler

Türkiye'deki "Twitter" Davalarında Bir İlk

İstanbul 18."tehditte bulunduğu" gerekçesiyle 9 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sanık Sercan Dinçşahin hakkında, duruşmaya gelmediği için "yakalama emri" çıkarılmasına karar verdi.

İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi, sosyal paylaşım sitesi "twitter" üzerinden manken Nilay Dorsa'ya "hakaret ettiği" ve

"tehditte bulunduğu" gerekçesiyle 9 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sanık Sercan Dinçşahin hakkında, duruşmaya gelmediği için "yakalama emri" çıkarılmasına karar verdi. Bu karar, "twitter"da yapılan hakaret davalarıyla ilgili bir ilk olma özelliği taşıyor.

İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki davaya, sanık Sercan Dinçşahin katılmadı. Duruşmada, davacı manken Nilay Dorsa ile avukatı Ömer Turanlı ise hazır bulundu.

Duruşmada Dorsa'ya, sanık Sercan Dinçşahin ile ilgili şikayetçi olup olmadığı soruldu.

Dorsa, şikayetinin devam ettiğini belirterek, "Ben sanığı tanımam. Sanık beni twitter üzerinden tehdit etmiş ve bana hakaret etmiştir. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Dorsa'nın avukatı Ömer Turanlı da, "Sanığın, müvekkilimin eski arkadaşı olduğu yönünde açıklamaları gerçek dışıdır" diyerek, duruşmaya katılmayan sanıkla ilgili yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan hakim Cemil Gedikli, sanık Dinçşahin'in açık adresinin tespit edilemediğini belirterek, sanık hakkında savunmasının alınması amacıyla Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun (CMK) 98. maddesi uyarınca yakalama emri çıkartılmasına karar verdi. Hakim Gedikli, savunmasının alınmasından sonra sanığın serbest bırakılmasını da hükme bağladı.

Türkiye'de "twitter" üzerinden yapılan hakaretlerle ilgili açılan davalar kapsamında ilk kez bir sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar veren mahkeme, daha sonra duruşmayı erteledi.

-İddianameden-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli bir kişinin manken Nilay Dorsa'ya twitter yoluyla, "Sen her yüzüne güleni, dostun sanma ama beni has düşmanın bil bundan böyle" ve "Ben seni mahkemeye vereceğim. Sen dua et ki karşıma bu yakınlarda çıkmayasın pislik" şeklinde tehdit ve hakaret içerikli mesajlar yazdığı belirtiliyor.

Dorsa'nın şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında mesajların Sercan Dinçşahin tarafından yazıldığının tespit edildiği aktarılan iddianamede, ifade vermeye çağrılan şüpheli Dinçşahin'in, "Nilay Dorsa'nın eski arkadaşı olduğu, tehdit ve hakaret içerikli mesajların kendisi tarafından bir anlık öfkeyle yazıldığı" beyanında bulunduğu anlatılıyor.

İddianamede, hakaret ve tehdit içerikli mesaj atan Sercan Dinçşahin'in, Türk Ceza Kanunu'na göre bu suçlar 9 ay ile 4 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Duruşma çıkışı adliye önünde bir açıklama yapan Nilay Dorsa, "Benim davam, Twitter'dan hakaret davası. Bana hakaret eden şahsı tanımıyorum. Sosyal mecra da olsa kimse kimseye hakaret etme hakkına sahip değildir. Bu yüzden biz de davacıyız" dedi.

Dorsa'nın avukatı Ömer Turanlı da, "Tanımadığımız bir vatandaş. Müvekkilimin arkadaşı değil. Twitter'dan müvekkilime hakaret ve tehditler ediyor. Bundan dolayı da davaya gittik. Kendisi duruşmaya gelmedi. Hakkında yakalama kararı çıktı" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Murat Kaya - Enes Can

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Nilay Dorsa Türkiye Twitter Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title