Haberler

Türkiye-Arnavutluk Ekonomik İlişkileri Nasıl Geliştirilir Sempozyumuna Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın katkılarıyla, Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği ve İktisadi Araştırmalar Vakfı işbirliğinde organize edilen Türkiye Arnavutluk Ekonomik İlişkileri Nasıl Geliştirilir konulu sempozyum,...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın katkılarıyla, Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği ve İktisadi Araştırmalar Vakfı işbirliğinde organize edilen Türkiye Arnavutluk Ekonomik İlişkileri Nasıl Geliştirilir konulu sempozyum, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Vitrina Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, Tirana İnternational Hotel'de gerçekleştirildi.

Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirme amacıyla düzenlenen sempozyuma, Türkiye Tiran Büyükelçiliği Müsteşarı Bengül Tetik, TİKA Arnavutluk Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin, Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği Genel Müdürü Şefik Kantar, İktisadi Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr Ahmet İncekara, Vitrina Üniversitesi Rektörü Edmond Vlaskaj, Türkiye Dış Ticaret Müşaviri Muharrem Can, Arnavutluk Ticaret Odası Başkanı Nikolin Jake, Türkiye ve Arnavutluk'tan davet edilen öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşları mensupları, iş dünyasının temsilcileri ile çok sayıda medya temsilcisi katıldı.

Sempozyumda konuşma yapan Türkiye Tiran Büyükelçiliği Müsteşarı Tetik, Arnavutluk ekonomisinin son yıllarda gelişmekte olduğunu söyledi. Türk firmalarının Arnavutluk ekonomisindeki pazar payında istenen düzeyde olmasa da bankacılık, iletişim, madencilik gibi sektörlerde yer aldığını ifade eden Türkiye Tiran Büyükelçiliği Müsteşarı Tetik, Türkiye Arnavutluk ilişkilerinin geliştirilmesiyle ilgili düzenlenecek sempozyumların, kongrelerin, toplantıların Türk firmalarının Arnavutluk ekonomisindeki pazar payının artmasını sağlayacağını kaydetti.

Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği Genel Müdürü Kantar, Balkan ülkeleriyle ekonomik ilişkileri geliştirme kapsamında Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla bu sempozyumun düzenlendiğini belirtti. Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği Genel Müdürü Kantar, sempozyuma katılan Türkiye ve Arnavutluk iş dünyasının temsilcilerinin bir araya getirilerek ticari ilişkilerin geliştirilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Tiran Ticaret Odası Başkanı Jaka ise, Türkiye Arnavutluk ekonomik ilişkilerinin uzun yıllara dayandığını ancak iki ülke arasındaki ihracatın ve ithalatın yetersiz olduğunu kaydetti. Tiran Ticaret Odası Başkanı Jaka, 2012 verilerine göre Arnavutluk'un Türkiye'den yaptığı ithalatın 276.145 milyon ABD, ihracatın ise 122.400 milyon ABD olduğunu ifade ederek, iki ülke arasındaki ihracatın ve ithalatın artırılması gerektiğini söyledi. Tiran Ticaret Odası Başkanı Jaka sempozyumun Türk-Arnavutluk ilişkilerine ivme kazandıracağını vurgulayarak, katkıda bulunan kuruluşlara ve TİKA'ya minnet duygularını belirtti.

TİKA Arnavutluk Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Çetin, TİKA'nın Arnavutluk'daki faaliyetlerinden örnekler vererek Arnavutluk'un kalkınması için ciddi destekler verdiklerini ifade etti. TİKA Program Koordinatörü Prof. Dr. Çetin, sempozyumun iki ülke arasında var olan ekonomik ilişkileri daha da ileri boyutlara taşıyacağını inandığını söyledi.

İktisadi Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. İncekara da Balkan coğrafyasında stratejik bir öneme sahip olan Arnavutlukla eğitsel, kültürel ve sosyal ilişkilerimizi geliştirmenin yanında ekonomik ilişkilerimizi geliştirmenin önemine değindi.

Sempozyumda Türkiye-Arnavutluk ekonomik ilişkilerinin gelişmesinin önündeki engeller, her iki ülkece alınması gereken tedbirler, piyasadaki tehdit ve avantajlar dile getirilirken, ilişkilerin artırılması yönünde herkesin üzerine düşen görevler vurgulandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muharrem Can Arnavutluk Türkiye Tiran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title