Haberler

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Demir: "Dijitalleşme Noktasında Gayret Içindeyiz"

Turkcell Hukuk ve Regülasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serhat Demir, dijitalleşme konusunda gayretli olduklarını belirterek, "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı gibi kurumların rehberlik yönünün ön plana çıktığı bir...

Turkcell Hukuk ve Regülasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serhat Demir, dijitalleşme konusunda gayretli olduklarını belirterek, "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı gibi kurumların rehberlik yönünün ön plana çıktığı bir ekosistemde üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız." dedi.

Demir, BTK binasında düzenlenen Türkiye Bilişim Zirvesi kapsamındaki "İşletmeciler Oturumu"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yaklaşık 80 yıl önce uçak imalatı konusunda çalışmalar yaptığını ve 1944 yılında ilk İstanbul-Ankara seferinin gerçekleştirildiğini hatırlattı.

İlk yerli uçağın üretimi ile ilgili hikayeyi şirket içinde çok konuştuklarını ve bu hikayenin kendilerini motive ettiğini dile getiren Demir, "Bu hikaye, 80 yıl öncesinin imkanlarıyla bir şey hedeflendiği zaman bir ürünün ortaya çıkabileceğini gösteriyor. Bugün birçok ulus, bir hedefe kilitlenirse kıt kaynaklarıyla bile hedeflerini hayata geçirebilir." diye konuştu.

5G sürecinin de uçak üretim süreci gibi düşünülebileceğini ifade eden Demir, "5G ile seyahat çok hızlı bir uçakla bir yerden bir yere gitmeye benziyor." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin ilk yerli ve milli baz istasyonu olan ULAK projesine çok önem verdiklerinin altını çizen Demir, ürünü kendi sistemlerine entegre etmek ve en fazla düzeyde kullanmak konusunda heyecanlı olduklarını kaydetti.

Demir, dijitalleşme noktasında gayret içinde olduklarını belirterek, "BTK, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı gibi kurumların rehberlik yönünün ön plana çıktığı bir ekosistemde üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız." değerlendirmesinde bulundu.

Büyük yatırımlar için büyük şirketler oluşturulması ve firmaların sorunlarının çözülmesi gerektiğini kaydeden Demir, "15 Temmuz sürecini yaşamış bir ülkede kimsenin ülkeyi yavaşlatma lüksü yok." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Bilişim Zirvesi Serhat Demir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title