Haberler

Türk Traktör'ün Yıl Sonu Hedefi, 50 Bin Traktör Satmak

Türk Traktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özdemir: "Ciromuz eylül sonu itibarıyla yüzde 4 artarak 1.6 milyara ulaştı. Brüt karımız da yüzde 4 artarak 354 milyon liraya... Yurt içi...

SÜLEYMAN ELÇİN - Türk Traktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, 2013 yılı Eylül ayı itibariyle 28 bin 300 traktör ürettiklerini belirterek, "Bunun 18 bin 300'ü yurt içine, 10 bin 500'ü de yurt dışına satıldı. Yıl sonunda 50 bin traktör satmayı hedefliyoruz" dedi.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılının kendileri açısından verimli bir yıl olduğunu kaydetti. 59 yıldır sektörde yer aldıklarını dile getiren İrfan Özdemir, Türkiye'nin en büyük traktör üreticisi olduklarına dikkati çekti.

Özdemir, tarımsal büyümenin traktör satışıyla doğru orantılı olduğunu, 2013 yılı sonunda geçen yıla paralel bir traktör satışı olmasını beklediklerini anlattı. Türkiye'de eylül ayı sonu itibarıyla traktör satışının geçen yıla göre yüzde 5,1 küçüldüğünü bildiren Özdemir, küçülen pazarda büyümeyi başardıklarını ifade etti.

- 6 kıtada 130 ülkeye traktör ihraç ediliyor

Özdemir, şöyle konuştu:

"Ciromuz eylül sonu itibarıyla yüzde 4 artarak 1.6 milyara ulaştı. Brüt karımız da yüzde 4 artarak 354 milyon liraya... Yurt içi ve dışı pazarlarda da ihracat performansımızı artırdık. Dünyanın 6 kıtasında 130 ülkeye traktör ihraç ediyoruz. Sadece Türk çiftçisine değil, dünya çiftçisine değer yaratan bir firmayız. 59 yıllık vizyonumuzla modern tarıma yön veriyoruz. Hedefimiz çiftçiye verimini, kazancını arttıracak traktör ve ekipmanları yüksek teknolojiyle uygun ödeme koşulları ve satış sonrası servis ve yedek parça ağıyla hizmet vermek."

Özdemir, Türkiye'de satılan 2 traktörden birinin fabrikalarında üretildiğine işaret etti.

Tarımın Türkiye'de ve dünyada sürekli büyüyen, stratejik önemi artan bir sektör olduğunu ifade eden Özdemir, gıdanın sadece besin kaynağı olarak değil enerji kaynağı olarak da talep gördüğünü vurguladı. Özdemir, tarımsal verimliliği artırmak için traktör ve ekipman bileşiminin çok önemli olduğunu kaydetti.

İrfan Özdemir, birim alandan alınan verimliliğin artırılması için doğru traktörün doğru ekipmanla uygun şekilde kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

2014 yılı hedefleri

Özdemir, 2014 yılının bu yıldan daha verimli, bereketli ve kazançlı bir yıl olacağına inandığını belirti. Gelecek yıl lider pozisyonlarını pekiştirmeyi amaçladıklarını bildiren Özdemir, "2013 yılı Eylül ayı itibarıyla 28 bin 300 traktör ürettik. Bunun 18 bin 300'ü yurt içine, 10 bin 500'ü de yurt dışına satıldı. Yıl sonunda 50 bin traktör satmayı hedefliyoruz. 2014 yılına paralel hedeflerle girmek istiyoruz" diye konuştu.

-24 yaşını geçmiş 700 bin traktör var

Türkiye'de 1 milyon 400 bin traktör bulunduğunu kaydeden Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu parkın 700 bini 24 yaşının üzerinde, ekonomik ömrünü doldurmuş traktörlerden oluşuyor. Bu traktörlerin bakım gideri, karbon yayılımı ve yakıtsal fiyatı yüksek. Bu Türkiye'nin bir gerçeği. Güvenlik açısından da bu traktörler çok sıkıntılı. Yetkililerin traktörlerin yenilenmesiyle ilgili çalışma içerisinde olduğunu biliyoruz. Türkiye'de Euro-3 emisyon seviyesi kullanılıyor. 2015'in sonuna doğru Euro-4 emisyon seviyesine geçilecek. Biz de traktörlerin bu dönemde yenilenmesini istiyoruz. Böylece daha az yakıt tüketen ve çevreye daha duyarlı traktörler piyasada olacak." - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

İrfan Özdemir Türk Traktör Türkiye Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title