Haberler

Türk Plastik Sektörü, PETKİM Genel Müdürü ile Buluştu

Güncelleme:

PAGEV, Petkim elbirliği ile sektör sorunlarına çözüm getiriyor

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) yönetimi, PETKİM Genel Müdürü Sadettin Korkut'u yeni görevi dolayısıyla kutlamak üzere ziyaret etti. Plastik sektörünün hammadde konusundaki en önemli yerli tedarikçisi PETKİM tarafından yeni yatırımlar konusunda bilgiler verilirken, sektör temsilcileri PETKİM'den beklentilerini dile getirme fırsatını yakaladı.

Türk plastik sanayicilerini birleştirme ve sektörün temsilciliğini üstlenme misyonu ile çalışmalarını sürdüren PAGEV, sektörün en önemli sorunu olan hammaddede yüzde 87 oranında dışa bağımlılığının çözümü konusundaki çalışmalarını sürdürüyor. 2012 yılında toplam üretimini 8 milyon tonun üzerine çıkaran; direkt ve otomotiv, beyaz eşya, inşaat sektörleri kanalıyla yaptığı dolaylı ihracatını da 11 milyar doların üzerine taşıyan Türk Plastik sektörü büyümesini sürdürürken hammadde ile ilgili sorunlarına çözüm arıyor.

Geçtiğimiz yılın sonlarında PETKİM Genel Müdürlüğü'ne getirilen Sadettin Korkut'u kutlamak amacıyla nezaket ziyaretinde bulunan Mehmet Uysal Başkanlığındaki PAGEV yönetimi bu konuyla ilgili sorunlarının çözümü amacıyla hükümet nezdindeki girişimler için işbirliği önerilerini dile getirdi.

PETKİM Genel Müdürü Sadettin Korkut'un şu an devam eden ve 2016 yılına kadar tamamlanacak Star Rafineri, Socar Power, Petlim, Tanap gibi yatırımları ve PETKİM'in yeni dönem çalışmaları hakkında bilgi vermesiyle başlayan toplantıda; yatırımların hayata geçirileceği süreç içinde tüm sektörlerin desteğinin gerekliliği vurgulandı.

PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uysal ise yaptığı konuşmada sektörün hammadde konusundaki sorunu için PETKİM ile birlikte hareket etmenin, Türk plastik sektörü lehine olacağına ve yeni dönem içinde bunun gerçekleşeceğine inancını belirtti. Uysal, "Son dönemlerde yaptığımız temaslarda dünyada hiçbir büyük petrokimya şirketinin petrol ve doğalgaz olmadan Türkiye'de petrokimya fabrikası yatırımı düşünmediğini öğreniyoruz. Bu durumda; sektörümüzü hammaddede ithalata dayalı bir sistemle nasıl daha iyi geliştirebiliriz, nasıl daha iyi büyütebiliriz diye düşünmeliyiz ve çözüm yollarını aramalıyız. PETKİM bizim hammadde sağladığımız en önemli yerli kaynak. Uygulanan koruma tedbirleri, yüksek gümrük vergileri sektörümüz için büyük engeller, bu sorunları aşabilmek için bizler Petkim ile işbirliği içinde hareket edebilirsek sonuçlara çok daha çabuk ulaşabileceğimize inanıyoruz." dedi.

Petkim ziyaretine; Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uysal, Başkan Yardımcısı Mustafa Ateş, Muhasip Üyesi Ali Zeki Karadeniz, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Özadam, Gülçin Güloğlu, Mehmet Nuri Kolu, Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri Nihat Dede ve Ünal Aykun ile PAGEV Denetleme Kurulu Üyeleri Aydın Ağaoğlu ve Mustafa Gümüştekin katıldı. Ziyaret PETKİM yarımadasında yapılan tur ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sadettin Korkut Mehmet Uysal Petkim Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title