Haberler

Turgut: "Hiç Kimse Mağdur Olmayacak"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ahmet Turgut, 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planıyla ilgili olarak, "Ben ayın 9'una kadar dilekçe vermemiştim deyip kimsenin bir endişesi olmasın. İtiraz etmiş veya etmemiş, gözümüzden kaçmış konu da olabilir, hata da yapılmış olabilir ama hiç kimse mağdur olmayacak" dedi.

Başkan Danışmanı Ahmet Turgut, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Özgür Sanal ve İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Mustafa Solak, son günlerde Mersin gündemine oturan 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planı hakkında merak edilenleri yanıtladı. Kanal 33 ekranlarında yayınlanan Gündemin Nabzı Programı'na canlı yayın konuğu olan Turgut, Sanal ve Solak çeşitli odalardan ve siyasi partilerden gelen eleştirilere yanıt verdi. Burada konuşan Ahmet Turgut, tartışma ortamından mutluluk duyduklarını belirterek, "Mersinli hemşerilerimizin yararına olduğunu düşündüğümüz plan konusunda toplumla beraber olacağız. Biz bu tartışma ortamlarından da özellikle mutlu oluyoruz. Doğruyu beraberce tartışarak bulacağız. 3 haftadır yoğun bir tartışma yaşanıyor ama ben kısaca şunu söylemek istiyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi 30 Mart 2014 seçimlerinden sonra bir vizyon koymaya çalıştı. Kamuoyuyla da bütün projelerini, yapacaklarını ve eksik gördüğü konuları da paylaşmıştı. İmar planlama süreci aslında bir bütün. Uzun bir yol kat ettik. İlk olarak Mayıs 2014'de bu meclise geldi. Bir eksiklik olduğu zaten biliniyordu. Biz bir bütün olarak bu işe girdik. 1/100 bin ölçekli il çevre düzeni planı bunun altlığını dolduracak" diye konuştu.

30 Mart 2014 seçimlerinden sonra Büyükşehir'in hizmet alanının 4 ilçeden 13 ilçeye çıktığını ve yaklaşık 60 tane belde belediyesinin de kapandığını dile getiren Turgut, "Biz bunun yanında kurumsal hafızası bulunmayan bir belediye teslim aldık. 4 ilçeden sorumlu olan bir Büyükşehir il sınırlarına geçti. Biz bütün çalışmaları beraber başlattık. Kent bütününde analizler yapılarak, bütün imar planları bir araya getirildi, bütünleştirildi. 1/100 bin ölçekli planda 2 yıldır itirazları değerlendirmeyen bir Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vardı. Bu eleştiriler biraz ölçüyü kaçırmış, doğru olmamış. Takdir tabi söyleyen arkadaşların ama kamuoyu bunu değerlendirecektir" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak meslek odalarıyla bu süreçte kentin sorunlarını ve taleplerini alma yönünde bir araya geldiklerini ifade eden Turgut, "Ama sonuçta takdir edersiniz ki imar planlarının bazı hukuki yapılma süreçleri var. Biz yapım sürecinde dairemiz, müellif kadromuz ile çok sık bir araya geldik. Süreci onlarla beraber yürüttük ve yönettik. Bu planlar bugün eleştiri konusu olabilir ama eleştiri her zaman iyidir. Doğruyu beraber bulacağız. Bu planlar meclisimizden de oy birliğiyle onaylandı. 3 komisyondaki 21 meclis üyemiz ortak çalıştılar. Vatandaşımız rahat olsun, huzurlu olsun. Başkanımıza güvensinler ve inansınlar. Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve hiçbir sorun yok. Yani ben bugün de gördüm 3-4 gündür arkadaşlarımız, annelerimiz ellerinde tapularla kuyruklardalar. Bazı meslek örgütü yöneticilerimiz, bazı siyasi kadrolar aman itiraz edin haklarınız diyorlar ve hemşerilerimiz galeyana geliyor. Herkes huzurlu olsun, rahat olsun, sakin olsun. Başkan'ın olduğu yerde hiçbir hak kaybı olmaz" ifadelerini kullandı.

"Kimse mağdur olmayacak"

9 Mart'a kadar dilekçe vermeyen kimsenin endişeye kapılmaması gerektiğini vurgulayan Turgut, "Ben ayın 9'una kadar dilekçe vermemiştim deyip kimsenin bir endişesi olmasın. Başkan bize talimat verdi. 1/1000 ölçekli bütün parselleri tek tek plana işliyoruz. İtiraz etmiş veya etmemiş, gözümüzden kaçmış konu da olabilir, hata da yapılmış olabilir ama hiç kimse mağdur olmayacak. Vatandaşlarımız bundan emin olabilirler. Şu kadar itiraz yapıldı diye eleştiriler yapılıyor, olacakta. Eleştiriden de rahatsız değiliz ama Belediye'ye itiraz edeceğiz diye bir telaşa kapılmasınlar. Hatta telefonla bile bize randevu yazdırsınlar. Pazartesi'den sonra biz her isteyeni randevu ile davet edeceğiz. Gelecekler planlara bakacaklar. Bir sorun görüyorlarsa notumuzu alacağız" dedi.

Mezitli'de yer alan Merko Sitesi yerine park işaretlendiğine dair iddialara cevap veren Mecmi İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Özgür Sanal ise "Merko Sitesi'nin olduğu yer Mezitli Belediyesi'nin kendi talebiyle kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Çünkü Merko Sitesi 1980'li yıllarda yazlık amaçla yapılmış ve burası benim gözbebeğim olacak dendi. Bütün dönüşüm alanları kendi talepleriyle oldu. Orada yeşil işaretlenmiş dedikleri yer Merko Sitesi'nin ön tarafında eski Aşina Balıkçılığın olduğu yer. Bu konuda da biz bugün itiraz ettiklerinde kalkmasını istiyorlarsa zaten kalkması taraftarıyız. Kentsel dönüşümlerde de Mersin'deki en büyük sorun çarpık yapılaşma"diye konuştu.

1/5000'lik nazım imar planının 2 etap şeklinde yapılacağını dile getiren Sanal "Bizim 2 etaba bölmemizin sebebi Tarım Bakanlığı'ndan kamu yararı kararı gelmeyip uzayınca bu kentin 1996 yılında alınan 5 binlik planı var. 1996'dan beri 5000'lik plan yapılmadığı için bu kent tıkanmıştı. Bütün müteahhitler, odalar ve sendikaların hepsi bu isyanın içinde. İmara açılarak mevcut dere havzalarının açıldığı konu hakkında geçen sene 30 Aralık'ta çok ciddi bir sel felaketi yaşadık. Yalınayak'da can kaybı oldu. Hatırlayın çocuk cesedine kaç ay sonra ulaştık. Bu acıları Mersin çekti. Mersin bu acıları çekerken bu siyasi arkadaşlar, bu oda başkanları açıklama yapmadılar ve bakın dere yatakları Yalınayak'ta kapatıldı. Hepimiz oralarda çekim yaptık, sizler de gittiniz, hepimiz gittik. O zaman Başkanımız tek tek arazileri gezerek Çiftlikköy'de Üniversite Hastanesi'nin orada sular altındayken, buraları imara açan Burhanettin Kocamaz değildi. Son 50 yılda Burhanettin Kocamaz'ın imara açtığı bir tek dere yok. Aksine Burhanettin Kocamaz dere yatakları genişletilsin, buralar açılsın, bu sıkıntı çözülsün dedi. Bizim istediğimiz tek şey var. Hata varsa düzeltilir, zaten 24 yıllık belediyecilik deneyimiyle Başkanımız zaten bu işlerin üzerine giden bir insandır. Ama siyaset yapmak uğruna STK başkanıyım diye eleştirmek uğruna gerçekleri yanıltarak insanlara yanlış bilgiler vermek hiç de hoş değil" şeklinde konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Mustafa Solak da süreç hakkında bilgi verdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Burhanettin Kocamaz Mustafa Solak Mehmet Özgür Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title