Haberler

Tüketiciler Birliği????nden "kooperatif üyeleri tüketici sayılsın" talebi

Güncelleme:

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, kooperatif üyelerinin çeşitli mağduriyetler yaşadığını belirterek, "Bu insanlar tüketici sayılmalı. Onların hakkını tüketici hukuku kapsamında korumalıyız." dedi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, kooperatif üyelerinin çeşitli mağduriyetler yaşadığını belirterek, "Bu insanlar tüketici sayılmalı. Onların hakkını tüketici hukuku kapsamında korumalıyız." dedi.

Talas ilçesindeki 485 üyeli bir kooperatifin bazı üyeleri, başta tapu sorunu olmak üzere çeşitli konularda yaşadıkları mağduriyeti duyurmak için Kayseri Adliyesi önünde bir araya geldi.

Şahin, üyeler adına yaptığı açıklamada, kooperatiflerin artık saadet zinciri haline geldiğini, mağdur edilen üyelerin üzerinden rant sağladıklarını savundu.

Kooperatiflerin evi teslim etmelerinin 15-20 yıl sürebildiğine dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:

"Kooperatiflerde profesyonel bir satıcı ekip var, bir de ev sahibi olma hayali kuran insanlar var. Yıllardır kooperatif üyelerinin tüketici sayılmasını talep ettik. Yetkililer kooperatif kanununun kapsamlı olduğunu söylüyor ancak bu kanun sorun çözmüyor. Kooperatifi koruyor ama üyeyi korumuyor. Kooperatifin ortaklık hukuku olduğu belirtiliyor. Müteahhitler, muhasebeciler, avukatlar bir araya gelip profesyonel bir yönetim kuruyorlar. Kooperatifçiliği meslek edinmişler. Kanun, yöneticilerle bu mağdurların ortak olduğunu söylüyor. Bu insanlar tüketici sayılmalı. Onların hakkını tüketici hukuku kapsamında korumalıyız. Yoksa bu saadet zincirleri bitmez."

65 yaşındaki Hatice Aktaş da 17 yıldır kooperatife para ödediğini, emeklilik birikiminin gittiğini, üyelikten ihraç edildiğini dile getirdi.

Evsiz kaldığını aktaran Aktaş, sorununun çözümü için yetkililerden yardım talep etti.

Avukat Muhammed Türkay Çubukçu ise üyelerin çoğunun tapularını alamadığını, 15 yıldır ödemelerini düzenli yapmalarına rağmen konut kesin hesap maliyeti adı altında kendilerine borç çıkarıldığını anlattı.

Üyelerin çoğunluğunun işçi, emekli gibi düşük gelirli kişilerden oluştuğunu ifade eden Çubukçu, aylık 6'şar, 8'er bin lira borç çıkarıldığını, ödeyememeleri durumunda da kooperatif ortaklığından istifaya zorlandıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Kayseri Adliyesi Mahmut Şahin Talas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title