Haberler

"Toplumu Bilmeden Karar Veremezsiniz"

Güncelleme:

HSYK üyeleri Selçuk'ta öğrencilerle buluştu.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeleri, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nce düzenlenen 'Kariyer Günleri' etkinlikleri kapsamında "HSYK'nın Yapısı ve İşleyişi ile Hakimlik Mesleği, Yargının Güncel Sorunları" konulu panelde öğrenciler ve akademisyenlerle bir araya geldi.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekili Ahmet Hamsici, HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, HSYK Genel Sekreteri Muzaffer Bayram, HSYK Genel Sekreter Yardımcısı Engin Durnagöl, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Şahin, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Neyzen Özcan, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Serhat Şen, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Oğuz Yağlıcı, Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Akgemci, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Ulukapı ile öğrenciler ve akademisyenler katıldı.

"TEORİ VE UYGULAMA BİR ARADA"

Panelin açılış konuşmasını yapan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Ulukapı, "1983 yılından bu yana faaliyet gösteren fakültemiz, gerek nitelik gerekse nicelik olarak Türkiye'nin en iyi hukuk fakülteleri arasında yer almaktadır. Uyguladığı teorik ve pratik eğitimlerin yanı sıra hâkimlik ve savcılık sınavlarında elde ettiği başarılarla fakültemiz marka fakülte haline gelerek Türkiye'deki en çok tercih edilen fakülte olmuştur." dedi.

"TOPLUMU BİLMEDEN KARAR VEREMEZSİNİZ"

Türkiye'nin en seçkin eğitim kurumlarından biri olan Selçuk Üniversitesi'nde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden HSYK Başkan Vekili Ahmet Hamsici, geleceğinin hakim, savcı ve avukat adaylarına tavsiyelerde bulundu. Hamsici, "Her şeyden önce kendinize çok şanslı bir meslek seçtiğinizi söylemek istiyorum. Çünkü siz burada aldığınız eğitimi ilerideki meslek hayatınızda uygulayacaksınız. Adaleti tecelli ettirme noktasında siz söz sahibi olacaksınız. Bu nedenle eğitim hayatınızda size öğretilen hukuk prensiplerini iyi öğrenin ve onları özümseyin. Adalet duygunuzu geliştirin ki bu konuda hocalarınız size yardımcı olacaktır. Kendinizi kapalı kapılar ardına gizlemeyin, sosyal olun. Çünkü toplumu bilmeden toplum psikolojisini anlayamaz ve doğru kararlar veremezsiniz. Kendinizi geliştirin. Dil eğitiminize önem verin." diye konuştu.

"YARGIYA GÜVEN AZALDI"

Türkiye'de yargıya olan güvenin ciddi oranlarda azaldığını da belirten Hamsici, "Davaların gereğinden fazla uzaması, iş yükünün ciddi oranda artması nedeniyle yargıya olan güven azalmıştır. Yılda 6 milyon dava yargı dosyasına dahil oluyor. Bu rakamlara çok az sayıda hakim ve savcı bakmaya çalışıyor. Umarım sizin zamanınızda bu iş yükü azalır ve daha rahat şartlarda çalışma imkanı bulursunuz ve yargıya güven artar." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Selçuk Üniversitesi Abdulkadir Şahin İbrahim Okur Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title