Haberler

Toplu Tecavüz Davasında İddia Makamından Beraat Talebi

Güncelleme:

Duruşma için çeşitli illerden gelen 50'ye yakın "Türkiye Tecavüze Karşı Kadın İnisiyatifi" üyesi kadınlar Fethiye Adliyesi önünde toplanarak yine alkışlı eylem yaptı.

Toplu tecavüzle ilgili davaya devam edildi. Fethiye'de, sekiz kişinin tecavüzüne uğradığını iddia eden B.S'nin şikayeti üzerine bilirkişiye gönderilen hard disklerde B.S'ye ait herhangi bir fotoğraf, video veya benzeri bir kayda rastlanmaması üzerine, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki gizli yapılan 7. duruşmada iddia makamının toplanan delillere ve dosya kapsamına göre mahkumiyet hükmü kurulmasına yeterli ve inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesi ile ayrı ayrı beraat kararı verilmesini istediği öğrenildi.

2007 yılında Fethiye'nin Gebeler kaplıcasında bir otelde resepsiyon görevlisi olan B.S'nin ikisi küçük yaşta olmak üzere V.K., A.N.O., V.K., M.K., S.K. ve G.K. tarafından tecavüze uğradığı iddiası ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yapılan başvurunun ardından Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada 7. duruşmada, Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen 50'ye yakın kadın eylem yaptı.

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya müşteki B.S. katılmazken, daha önce yaklaşık 20 avukatın savunduğu B.S. için bu kez 7 avukat katıldı. Yaşı küçük iki şüpheli nedeniyle gizli yapılan duruşmaya şüpheliler V.K., A.N.O., V.K., M.K., S.K., G.K. avukatları ile katılırken, duruşmada bir tanığın dinlendiği öğrenildi.

Fethiye Adliyesi'nde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı duruşma için İstanbul, İzmir ve çeşitli il ve ilçelerden 50'ye yakın Türkiye Tecavüze Karşı Kadın İnisiyatifi üyesi kadınlar Fethiye Adliyesi önünde toplanarak yine alkışlı eylem yaptı. Kadınlar "Tecavüzcüler tutuklansın. Fethiye'deki davanın takipçisiyiz. Erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz" yazılı afişler eşliğinde Fethiye Adliyesi çevresinde "Fethiye Davası kadınların davası, Tecavüzde kadının beyanı esastır, Tecavüzü savunma suça ortak olma, kadını değil tecavüzcüyü yargıla" sloganları atarak ellerinde "Erkek devlet tecavüzüne son" yazılı afiş ile adliye binası çevresinde yürüyüş yaptı. Yaklaşık 1,5 saat süren duruşma sırasında da adliye önünde zaman zaman zılgıt atıp, düdük öttüren eylemci kadınlar zaman zaman soğuk havaya rağmen yerlere oturdular. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki gizli yapılan davada iddia makamının toplanan delillere ve Hard disk raporlarına göre B.S'ye karşı nitelikli cinsel saldırı ve cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçunu işlediklerine dair haklarında yeterli somut ve inandırıcı deliller elde edilemediğinden üzerlerine atılı suçlardan ayrı ayrı beraat kararı verilmesini istediği öğrenildi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı B.S'nin vekilleri ve sanık müdafilerinin esas hakkındaki beyanlarını hazırlamak üzere 27 Nisan 2012 tarihine erteledi. Bu arada sanıkların Avukatı Mustafa İlker Gürkan yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Duruşmada esas hakkında mütalaa verildi. Mütalaada beraat çıktı. Yani iddia makamı suçla ilgili delil olmadığı için beraat talep etti. Bilir kişi incelemesinden gelen raporlarda, Hard disklerde ve görüntülerde sanıklar aleyhine bir durum tespit etmedi. Yeterli delil olmayınca gelecek duruşmada karar çıkabilir" dedi. B.S'nin Avukatlarından Cevriye Aydın da yaptığı açıklamada "Duruşmada esas hakkında mütalaa verildi. Şüphelilerle ilgili yeterli delil olmadığı ileri sürülüyor. Oysa dosyada olduğuna inanıyoruz. Savunma için süreye ihtiyaç var. Önümüzdeki duruşmada beyanlarda bulunacağız." dedi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Tecavüze karşı kadın inisiyatifi adına yapılan basın açıklamasında da, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden toplu tecavüz davasının 7. duruşmasında da davanın takipçisi olarak Fethiye Adliyesindeyiz denildi. Açıklamada, beş yıl önce Fethiye Girmeler Kaplıcasında toplu tecavüz suçu işleyen erkeklerin sadece 8'i hakkında devam eden yargılamayla mağdurun yaşadığı travmanın ciddiyetinin görmezden gelindiği belirtilerek şöyle denildi:

"Tecavüzün sonuçları adeta tecavüze uğrayan arkadaşımızın üzerine yükleniyor. Buna karşın tecavüz suçundan haklarında Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılan 8 erkek hala toplum içinde bulunmaya devam ediyor. Kadınlar öncelikle mağdurun haklarını dikkate alan bir Adalet istiyor. Kadınlar gerçek adalet istiyor"

- MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fethiye Adliyesi Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title