Haberler

Tmv'nin Makedonya'daki Okulunun Devir Teslim Töreni

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Okul ve törenden genel detaylar TMV Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün'ün konuşması Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara'nın konuşması AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı'nın açıklaması Genel detaylar TMV'nin Makedonya'daki okulunun devir teslim töreni TMV Başkanı Prof.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Okul ve törenden genel detaylar

TMV Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün'ün konuşması

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara'nın konuşması

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı'nın açıklaması

Genel detaylar TMV'nin Makedonya'daki okulunun devir teslim töreni

TMV Başkanı Prof. Dr. Akgün:

"Tek bir önceliğimiz vardır. O da çocuklarımıza kaliteli ve nitelikli eğitim vermek"

KALKANDELEN (AA) – Türkiye Maarif Vakfı'nın (TMV) Makedonya'nın kuzeybatısındaki Kalkandelen şehrinde ilköğretim ve lise seviyesinde eğitim sunacak olan TMV okulunun devir teslim töreni düzenlendi.

Törene, Makedonya'nın Türk kökenli Devlet Bakanı Prof. Dr. Adnan Kahil, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, TMV Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün'ün yanı sıra siyasi temsilciler, ülke ve bölgedeki Türk ve diğer kurum ve kuruluş temsilcileri ile diğer davetliler katıldı.

TMV Başkanı Akgün, törende yaptığı konuşmada, TMV'nin 2016'da özel bir kanunla kurulan milli bir vakıf olduğunu ve son birkaç yıldır dünyanın farklı yerlerinde okullar devraldıklarını ifade etti.

Balkanlar'da açılan okulların kendisini çok heyecanlandırdığını kaydeden Akgün, eğitimi, çocuklarının geleceği için yaptıkları bir yatırım olarak niteledi.

İdeolojik, siyasi ve dini anlamda herhangi bir gizli ajandalarının olmadığının altını çizen Akgün, "Tek bir önceliğimiz vardır. O da çocuklarımıza kaliteli ve nitelikli eğitim vermektir." değerlendirmesinde bulundu.

Makedonya'daki faaliyetlerini Makedonya hükümetiyle istişare halinde yapacaklarına işaret eden Akgün, Kalkandelen'deki bu okulun TMV olarak Makedonya'da açtıkları ilk okul olduğu, yakın gelecekte de başkent Üsküp'te okullar açmaya devam edecekleri bilgisini paylaştı.

Akgün, "Buralarda yetişen başarılı çocuklarımıza da mezun olduktan sonra gerekirse Türkiye'de okumak isteyenlere burs imkanları da sağlayacağız. Ayrıca Makedonya'da bulunan diğer eğitim kurumlarıyla da ilişkilerimizi güçlendireceğiz. Bu okulumuz bizim olduğu kadar sizin okulunuzdur. Bunu yaşatmak, güçlendirmek her anlamda esasen sizlere bir emanet olarak bırakılacak olan bir konudur." diye konuştu.

Burada okuyacak çocukların bu ülkede öncü olmalarını istediklerine dikkati çeken Akgün, bu okulda kaliteli bir eğitim vadettiklerini belirtirken, ailelerden çocuklarını bu okula kayıtlarını yapmaları çağrısında bulundu.

"Devletimizin kurumu TMV okuludur"

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Kara ise FETÖ terör örgütünün Makedonya'da anlaşılması için yoğun mesai yaptığını anlattı.

Türkiye'nin eğitimde, sağlıkta, dini faaliyetlerde bu topraklarda çok ciddi yatırımlar yaptığını kaydeden Kara, asıl hedefin Türkiye'yi doğru olarak tanıtmak olduğunu vurguladı.

Kara, Makedon aileleri, çocuklarını bu okullara kaydettirmeye davet ederek, "Yarın, ertesi gün anne ve babalar olarak birer terörist yetişmesini istemiyorsanız gelin çocuklarınızı bu okullara verelim." ifadelerini kullandı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı ise tek yapmaya çalıştıklarının, iki ülke arasındaki güçlü bağları evlatlarına aktarmak olduğuna işaret ederek, "İnanıyoruz ki yıllarca dostluğun ve kardeşliğin hakim olduğu bu topraklarda işte bu okullarda yetişen çocuklar inşallah tüm dünyaya dostluğu, insanlığı ve kardeşliği öğretecekler." diye konuştu.

Bakan Kahil ise bir milletin ve devletin kaliteli bir eğitim ve kaliteli yöneticilerle ileri gidebileceğine söyledi.

FETÖ terör örgütünün ne kadar art niyetli olduğunu bildiğini dile getiren Kahil, FETÖ'nün yavaş yavaş Makedonya'dan yok edeceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından misafirler TMV okulunun sınıfları, amfitiyatrosu, spor salonu, yemekhanesi ve yurtlarını gezerek okul öğretmenleri ve TMV yetkililerinden okul hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Tülin Erkal Kara Birol Akgün Makedonya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title