Haberler

Tiyatroların Özelleştirilmesine Tepki Gösterdiler

Fethiye'ye, "Kanlı Nigar" adlı oyun için gelen tiyatro oyuncuları, tiyatroların özelleştirilmesi ile ilgili tartışmalara katıldı.

Fethiye'ye, "Kanlı Nigar" adlı oyun için gelen tiyatro oyuncuları, tiyatroların özelleştirilmesi ile ilgili tartışmalara katıldı. Belediye Kültür Merkezi Salonu'nda sahnelenecek Sadık Şendil'in yazdığı

Müfit Kayacan'ın yönettiği "Kanlı Nigar" adlı tiyatro oyunu için Fethiye'ye gelen Perihan Savaş, Soner Arıca, Umut Oğuz ve Ender Gülçiçek, tiyatroların özelleştirilmesinin Türk Tiyatrosu'nu bitireceğini söylediler.

Tiryaki Butik Otel'in Sahibi Murat Tiryaki tarafından karşılanan oyuncular, otel lobisinde bir süre dinlendikten sonra Fethiye hakkında düşüncelerini dile getirdi. Ünlü oyuncu Perihan Savaş, Fethiye'ye 1972-1974 yıllarında geldiğini, bugün için çok değişmiş olduğunu ancak Ölüdeniz'in mahvedilmesinden dolayı üzüldüğünü söyledi.

Ölüdeniz'e çok sayıda tesis yapıldığını belirten Savaş, "Deniz kirlenmiş. O eski bakirliği gitmiş" diye konuştu. Sanatçı Perihan Savaş, bir soru üzerine, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgilendirilmeden tiyatroların özelleştirilmesi ile ilgili açıklamasını talihsiz buluyorum" dedi. 50 yıldır tiyatronun içerisinde olduğunu anlatan Perihan Savaş, şöyle konuştu: "Kendisinin bilgilendirilmeden bu konunun içine çekildiğini düşünüyorum. Tiyatroların neyini özelleştireceğiz"

Soner Arıca ise, ailesinde hüzünlü bir durum yaşadığını, bu yüzden yeni albüm çalışması yapamadığını, içsel duygu bozukluğu nedeniyle sadece tiyatro ile meşgul olduğunu belirtti. Şubat ayında slow şarkılarından oluşan bir albümünün çıktığını anlatan Arıca, hazır en az 5 şarkısının bulunduğunu, bu şarkılarını bu yılın sonunda yeni şarkılar da üreterek yeni bir albüm yapacağını söyledi.

Soner Arıca, tiyatroların özelleştirilmesi tartışmaları ile ilgili olarak, şöyle konuştu: "Mutlaka sancıları olacaktır. Tiyatrolar özelleşince tüm sistem değişecektir. Tiyatro izleyicisinin salonlara çekilememe durumu ile karşı karşıya kalınacaktır. Devletin desteği olan sahnede oyuncu kendisini daha kontrollü hissediyor"

Adanalı dizisi ile tanınan genç oyuncu Umut Oğuz ise "Tiyatro fabrika olmayan bir kurumdur. Nasıl özelleştirilecek. Tiyatro bir fabrika olsa özelleştirelim. Bu tartışmalar daha çok sürecek. Tiyatrocu olarak biz özeliz der, içinden çıkarız. Özelleştirme açıklamasını anlayabilmiş değilim" dedi.

Tiyatro oyuncusu Ender Gülçiçek de, dünyada özelleştirilen tiyatro olmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Devlet ve yerel yönetimler, tiyatroya devamlı destek olmuşlardır. İstanbul Büyükşehirspor, belediyeye ait takımdır. Önce onu özelleştirsinler." - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Perihan Savaş Soner Arıca Umut Oğuz Fethiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title