Haberler

Tika'dan Gürcü Kamu Görevlilerine Eğitim Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Gürcistan Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Vakfı (GFSIS) işbirliğinde 3 yıldır devam eden Mustafa Kemal Atatürk Liderlik Eğitimi Programı'nın bu yılki mezunlarına sertifikaları takdim edildi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Gürcistan Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Vakfı (GFSIS) işbirliğinde 3 yıldır devam eden Mustafa Kemal Atatürk Liderlik Eğitimi Programı'nın bu yılki mezunlarına sertifikaları takdim edildi.

GFSİS'in Tiflis'teki merkezinde düzenlenen törene Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, TİKA Tiflis Koordinatörü Hüseyin Şanlı, TİKA Yetkilileri, GFSİS Başkanı Eka Metreveli, Mustafa Kemal Atatürk Liderlik Eğitim Programı Başkanı Nodar Kharşiladze, GFSİS Medya Okulu Müdürü Giorgi Targamadze ve 27 kursiyer katıldı.

Törende, Levent Gümrükçü, Hüseyin Şanlı ve GFSİS yetkilileri tarafından programın bu yılki mezunlarına sertifikaları verildi.

"Gürcistan'ın geleceğine yatırım yapıyoruz"

Programın ardından AA muhabirine konuşan Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Gümrükçü, TİKA'nın desteğiyle GFSİS'te uygulanan Mustafa Kemal Atatürk Liderlik Eğitim Programı'na büyük önem verdiklerini belirterek, Gürcistan'ın kamu kurumlarında çalışan ve geleceğin lideri olabilecek kapasiteye sahip kişilere, TİKA'nın verdiği ciddi destekle yıllık 120 saatlik bir eğitim verildiğini söyledi.

Gümrükçü: "Biz burada gerçekten Gürcistan'ın geleceğine yatırım yapıyoruz. Eminim ki bu kişiler, buradan aldıkları bilgiler ve eğitimle önümüzdeki dönemlerde Gürcistan için gerçek anlamda değerli faaliyet gösterecekler ama aynı zamanda Türkiye ile Gürcistan arasında birer dostluk köprüsü olacaklar." ifadelerini kullanarak, eğitim sürecine verdiği destek için TİKA'ya teşekkür ettiğini kaydetti.

AA muhabirine konuşan TİKA Tiflis Koordinatörü Şanlı da GFSİS ile TİKA ortaklığında 2013 yıldan beri gerçekleştirilen eğitim programında toplamda 100'ü aşkın kursiyerin sertifika aldığını bildirdi.

Söz konusu eğitim programının tamamen TİKA'nın desteğiyle gerçekleştirildiğini ifade eden Şanlı, Türkiye ve Gürcistan arasındaki ilişkileri bir adım ileriye taşımak adına farklı sektörlerde görev yapan kamu çalışanlarına eğitim vermenin, iki ülke arasındaki mevcut güçlü ilişkilere destek vermeyi amaçlayan bir program olduğunu belirtti.

Şanlı, TİKA olarak GFSİS'te bugüne kadar uygulanan çeşitli eğitim programlarını desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Hüseyin Şanlı Gürcistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title