Haberler

Ters Laleler Festivalle Tanıtıldı

Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinde belediye tarafından "Ters Laleler ve Acı Su Festivali" düzenlendi.

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde belediye tarafından "Ters Laleler ve Acı Su Festivali" düzenlendi.

Ekinözü ilçesinin turizm potansiyelini artırmak amacıyla Başkan Nursi Çeleğen'in talimatıyla Salavan Vadisi'nde düzenlenen festivale Türkiye'nin birçok kentinden yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

İki gün süren festivalde, dağcılar kamp kurdu, mahalli sanatçılar müzikal gösteriler yaptı. Festivale katılanlar, 2 bin rakımlı Salavan Dağı'nda yer alan ters laleleri görmek için engebeli arazide yürüdü.

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, ilçenin değerlerini festivallerle tanıtmak istediklerini belirterek, "Ekinözü'müzün şifalı içme suyu ve ters lale olarak bilinen ağlayan gelin lalesinin geleceğe taşınması amacıyla böyle bir etkinlik düzenleme ihtiyacı duyduk. Göreve geldiğimiz günden itibaren ilçemizi en güzel hale getirmek ve değerlerimizi tanıtmak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Bölgemizde yetişen bu nadide çiçeği tüm Türkiye ve dünyaya tanıtmak için elimizden geleni yapacağız. Bu ters lalelerimiz bölgede 40 gün süre ile solmadan kalıyor. İlçemizin her değerine sahip çıktığımız gibi bu güzelliğe karşı da görevlerimizi yerine getireceğiz. Türkiye'de sadece ilçemizde bulunan kırmızı gölet ve ters lale bitkisini görebilmek için yerli ve yabancı turistler Ekinözü'ne akın edecek" diye konuştu.

Festivale AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar ile vatandaşlar katıldı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Nursi Çeleğen Türkiye Ekinözü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title