Haberler

Terör Örgütünün Çocuk Kaçırması

Çocukları terör örgütü tarafından kaçırıldığı için Diyarbakır'da oturma eylemi yapan aileler, Mazlum Der'i ziyaret etti.

Çocukları terör örgütü tarafından kaçırıldığı için Diyarbakır'da oturma eylemi yapan aileler, Mazlum-Der'i ziyaret etti.

Ankara'da Hacı Bayram Veli Camii bahçesindeki Ak Medrese'de bir araya gelen aileler, Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ile görüşerek destek istedi.

Ünsal, annelerin çok kısa sürede çocuklarına kavuşmalarını temenni etti. Annelerin çocuklarını istemesini siyasi ajandanın dışında gördüklerini, her annenin çocuğunun tehlikeli bir bölgede olmasını istemeyeceğini dile getiren Ünsal, annelerin taleplerini önemsediklerini söyledi.

Mazlum-Der'in kurulduğu günden bu yana Kürt sorununun eşitlikçi, barışçı yollarla çözülmesi için uğraş vermiş bir dernek olduğunu hatırlatan Ünsal, "Sizin mağduriyetinizi en iyi anlayanlardan biriyiz. Sadece ateşkes sürecinden bu yana değil, yani bir buçuk yıldır dağa gidenlerin değil, daha önceden de dağa gidenlerin, cezaevine düşenlerin, kendi ülkelerine vatanlarına dönmeleri gerekiyor. Barış ancak böyle tesis edilebilir. Barış sürecinin anayasal, yasal ve idari adımları süratle atılırsa, bu sorunların daha fazla yaşanmayacağını düşünüyorum. Artık dağlarımızda karakolları görmek istemiyoruz, barış çiçeklerini görmek istiyoruz" diye konuştu.

Aileler adına konuşan Erhan Eren, bütün sivil toplum kuruluşlarından ve partilerinden gençlerin dağdan inmesine destek olmalarını istediklerini belirterek, "Mücadelemizi sürdüreceğiz. Aileler, artık kan dökülemesini istemiyor, göz yaşının dinmesini, çocukların dağdan inip okullarına gitmesini istiyor" dedi.

Bedriye Gözlügöl, iki kızının elli gündür yanında olmadığını dile getirerek, birinin üniversite öğrencisi diğerinin matematik öğretmeni olduğunu söyledi.

Artık ağlamak ve üzülmek istemediğini ifade eden Gözlügöl, sonuna kadar mücadele edeceklerini, yetkililerden kendilerine yardım etmelerini istedi.

Öte yandan, Aileler Hak-Par'ı da ziyaret etti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Faruk Ünsal Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title