Haberler

Terör Kurbanı 4 Genç Kız, Ölüm Yıl Dönümlerinde Anıldılar

Geçen yıl Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu yolundan geçmekte olan özel araca teröristlerin düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden 4 genç kız, mezarlarının başında anıldı.

Geçen yıl Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu yolundan geçmekte olan özel araca teröristlerin düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden 4 genç kız, mezarlarının başında anıldı.

Şeyh Musa Mezarlığında yatan Nergis ve Zeynep Evin kardeşler ile Nurcan Olgaç ve Kevser Çekin; Vali Ahmet Aydın, Milletvekili Osman Ören, Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ve yakınlarının katıldığı bir törenle anıldı. Törende Kuranı Kerim okundu ve dualar yapıldı.

Genç kızlardan Kevser Çekin'in amcası Aldullatif Çekin, acılarının büyüklüğünü koruduğunu ve saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Zeynep Olgac'ın amcası Abdurrahman Olgaç da, saldırıyı kınadıklarını belirterek, "Kınamanın ötesinde bu saldırıyı kınıyoruz. Bizler bu acıyı çektik başkaları çekmesin Acımız büyük" dedi.

Zeynep ve Nergis Evinin babaları Nuri Evin ise, barış istediklerini belirterek, "Yaşanan olay vahşettir, hiç kimsede benimsemiyor bu olayı. 3 çocuğum gitti, 2 tanesi rahmet etti, diğeri de 1 seneden beri hastanededir. Bu gün kimse bizi yalnız bırakmadı, herkesten Allah razı olsun. Keşke diyebileceğimiz bir şey olsaydı. 'Barış kardeşlik olsun' diyoruz; daha berbat oluyor, ne diyeceğiz. Ama yine de rabim kimsenin başına bu acıyı vermesin diyoruz. Barış ve kardeşlik istiyoruz" dedi.

Vali Ahmet Aydın ise, saldırıda iki genç kızın da yaralandığını hatırlatarak olayı gerçekleştirenlerin acılı anne babalara bakmalarını istedi. Aydın, "Geçen yıl bu gün dört genç kızımız sivil bir arabada şehit edildiğinin yıl dönümünü yaşıyoruz Fatiha okuduk. Mekanları cennet olsun biraz sonra mevlitleri yapılacak. Orada da dua edeceğiz. Buradan seslenmek istiyoruz, çoluk çocuk demeden yani bunları katledenler baksınlar acılı anne babalara kardeşlere bu noktadan hakkeden terörü lanetliyoruz. Bunu yapanlara insan diyesim gelmiyor. Diğer taratan sakat kalan kızlarımız var. İstanbul'da fizik tedavide tedavi gören genç kızımız göğsünden aşağı tamamen felçtir. Tedavisi devam etmektedir" dedi.

Türbelerin başına akın eden 4 genç kızın yakınları, vefat yıl dönümlerinde yalnız bırakmadılar.

Geçen yıl 20 Eylül 2011 tarihinde Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu yakınlarında içinde 6 genç kızın bulunduğu otomobil, terörist tarafından gerçekleşen saldırıda otomobilde bulunan 6 genç kızdan 4'ü şehit, 2'si ağır yaralanmıştı. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nurcan Olgaç Ahmet Aydın Osman Ören Siirt Politika Güncel Haberler

title