Haberler

Tercan ve Çayırlı İlçelerine 12 Milyon TL'lik Dev Yatırım Yapıldı

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, halk ve esnaf ile bir araya gelerek sorunları dinledi.

İlçe ve köylerde devam eden yatırımları yerinde inceleme ve mevcut çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi almak üzere Tercan ve Çayırlı ilçeleri ile köylerini ziyaret eden Vali Abdurrahman Akdemir, halk ve esnaf ile bir araya gelerek sorunları dinledi.

Erzincan Milletvekili Sayın Sebahattin Karakelle, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve ilgili kurum yetkililerinin de eşlik ettiği incelemelerde İlk olarak Tercan ilçesine giden Valimiz Sayın Abdurrahman Akdemir, İlçe Kaymakamlığını ziyaret ederek İlçe Kaymakamı Osman Güven'den ilçedeki faaliyetler, çalışmalar ve yatırımların son durumu hakkında brifing aldı. Kaymakamlık ziyaretinde İlçe Kaymakamı Osman Güven'e eğitimde ilçedeki başarılı öğrencilere ücretsiz dershane ve burs imkanlarının sağlanması konusunda talimat verdi. Kaymakamlığı ziyaretinin ardından Sayın Valimiz, yapımı devam eden Erzincan Üniversitesi Tercan Meslek Yüksek Okulu Kampüsü inşaatı alanında incelemelerde bulundu. Okul binası, lojman, derslikler, erkek ve kız yurdu inşaatları hakkında İlçe Kaymakamı ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Sayın Valimiz, inşaat çalışmalarının hızlandırılması talimatını vererek Meslek Yüksek Okulu'nda 380 olan öğrenci sayısının daha üst seviyelere çıkarılması için yeni okul binası yapılmasını isteyen Sayın Valimiz, barınma sorunlarının çözümü içinde Ekim ayı içerisinde yeni yurt binası yapılacağını kaydetti.

İlçede son olarak tarihi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi binasında incelemelerde bulunmasının ardından beraberindeki heyet ile birlikte Çayırlı İlçesine giden Vali Abdurrahman Akdemir burada Çaykent köyünde incelemelerde bulundu. İlk olarak köy meydanında incelemelerde bulunarak yeni bir köy meydanının yapılması, çevre düzenlemesi, mevcut asfalt bağlantı yollarının onarımlarının yapılması için gerekli çalışmaların başlatılması talimatını veren Sayın Valimiz, vatandaşların istek ve şikâyetlerini dinledi. Çaykent İlköğretim Okulunda binasında incelemelerde bulunarak okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerle görüşerek ihtiyaç ve sorunlarını dinleyen Vali Abdurrahman Akdemir, İlçe Kaymakamı Önder Coşğun'a okul lojmanının tadilatının yapılması, öğrencilerin okula rahat ulaşımını sağlanması için servis imkanının sağlanması, okula öğrenciler için oyun parkı yapılması, çocuklar için anaokuluna oyuncak temin edilmesi talimatını verdi.

Çaykent köyündeki incelemelerin ardından Yazıkaya Köyüne giden Vali, burada ihale hazırlıkları devam eden kanalizasyon çalışmaları hakkında İlçe Kaymakamından bilgi alarak, tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Ardından yapımı devam eden köy konağına giden Sayın Valimiz ve beraberindeki heyet burada köy halkı ile bir araya gelerek sohbet ettiler. Valimiz Sayın Abdurrahman Akdemir, Köyde cep telefonu şebekelerinin yetersiz kaldığını belirten köy halkına, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım'ın talimatıyla tüm Türkiye'de 1.5 yıl içerisinde tüm kırsal alanlarda şebeke sorununun kalkacağı müjdesini verdi.

Daha sonra Cennetpınar Köyüne giden Vali, köy meydanında vatandaşlarla görüşerek, istek ve şikâyetlerini dinledi. Ziyarette, köy halkına Su ve kanalizasyon altyapı çalışmaları ihalesinin 18.09.2013 tarihinde yapıldığını ve en kısa sürede çalışmalara başlanılacağını, köyde bulunan Sağlık Evi için yakın bir zamanda Ebe atanacağı müjdesini veren Vali Abdurrahman Akdemir, köy meydanında bulunan tarihi caminin çevre düzenlemesi çalışmalarının hızlı bir şekilde tamamlanmasını konusunda talimat verdi.

Son olarak Harmantepe köyünü ziyaret eden Vali ve beraberindeki heyet yapımı devam eden kanalizasyon ve içme suyu şebekesi çalışmalarını yerinde inceleyerek yüklenici firmadan çalışmalar hakkında bilgi aldı. İlçe Kaymakamı Önder Coşğun'a çalışmaların en kısa sürede tamamlanması, köy muhtarlığı binasının yenilenmesi için gerekli ödeneğin aktarılması talimatını veren Vali Abdurrahman Akdemir, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

İncelemelerin ardından basın mensuplarına bir açıklama yapan Vali; Tercan, Çayırlı ilçeleri ve köylerinde ki eğitim, altyapı, çevre düzenleme yatırımlarının 12 Milyon TL'nin üzerinde olduğunu belirterek, "Kırsal alanlarda yaşayan vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak, şehirdeki imkanları köylere taşımak ve göçü engellemek bu yatırımlarla mümkün olacaktır. " dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdurrahman Akdemir Çayırlı Çaykent Tercan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title