Haberler

Telefonla Dolandırıcılık İddiası

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Şüphelilerin hastaneye getirilmeleri - Sağlık kontrolünden geçirilmeleri - Telefonla dolandırıcılık iddiası Konya, Uşak ve Afyonkarahisar'da telefonda kendilerini polis olarak tanıttıkları kişilerin 150 bin lirasını dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Şüphelilerin hastaneye getirilmeleri - Sağlık kontrolünden geçirilmeleri - Telefonla dolandırıcılık iddiası Konya, Uşak ve Afyonkarahisar'da telefonda kendilerini polis olarak tanıttıkları kişilerin 150 bin lirasını dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı.Kendilerini telefonda polis olarak tanıtan şüpheliler, "Numaranız terör örgütünün eline geçti" diyerek ulaştıkları kişilerin 150 bin lirasını dolandırdı.Soruşturma başlatan ekipler, Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde şüpheli hareketlerde bulunan Mustafa K. (21) ve Hasan A'yı (19) gözaltına aldı.İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesinde ifadeleri alınan iki şüphelinin, telefon dolandırıcılığına karıştıkları tespit edildi. - Mersin'de yangın Gülnar ilçesinde altı ahır olarak kullanılan evde çıkan yangında 10 küçükbaş hayvan telef oldu.Üçoluk Mahallesi Sıradamlar mevkisinde Yaşar Sarı'ya ait evin altındaki ahırda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.Dumanları fark ederek uyanan Sarı ailesi, evi boşalttı.İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında ahırdaki 10 küçükbaş hayvan telef oldu, evde büyük hasar oluştu.Bu arada, hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derece olması nedeniyle müdahale sırasında itfaiyeye ait bazı su hortumları dondu. Ev sahibi Yaşar Sarı, hayvancılık yaparak geçimini sağladığını ancak hayvanları öldüğü, evi de zarar gördüğü için zor durumda kaldığını söyledi.- İzmir'de telefon dolandırıcılığı iddiası Konak ilçesinde kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak telefonla dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.İzmir Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kendilerini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcılarının O.B'yi (43) arayarak, "isminin terör olaylarına karıştığını, örgütü çökertmek için bankalardaki parasını çekip kendilerine vermesi gerektiğini" söyledikleri belirtildi.Durumun bildirilmesi üzerine O.B'yi takip eden polisin, parayı teslim almak için buluşma noktasına gelen E.T. (42) ve M.S'yi (28) suçüstü yakaladığı aktarılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Kim bu cübbeli" başlığıyla cübbeli, sarıklı ve uzun sakallı kişinin polis kontrolündeki alana aranmadan alındığı şeklinde haberler yayımlandığı anımsatıldı.Açıklamada, bu kişinin O.B. olduğu ve polisin takibinde buluşma noktasına gittiği vurgulanarak, dolandırıcılık şüphelilerinin durumu fark etmemesi için üzerinin aranmadığı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Yaşar Sarı Konya Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title