Haberler

Tekkeköy'de Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu Hazırlıkları

Tekkeköy Belediyesi'nin ev sahipliği yapacağı Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu için hazırlıkların başladığı bildirildi.

Tekkeköy Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu Genel Sekreteri Prof. Dr. Sümer Atasoy, OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Davut Yiğitpaşa ve Doç Dr. Akın Temur ile KATAP Başkanı Şeref Aydın Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'ı makamında ziyaret etti.

İlçede 27-29 Ekim'de düzenlenecek sempozyum için bir araya gelen heyet, Belediye BaşkanıTogar ile hazırlıklar kapsamında görüş alışverişinde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Togar, söz konusu sempozyumunun tarihi bilgilerin tazelenmesinde ve güncellenmesinde etkin rol oynayacağını belirterek, "Karadeniz'deki ilk insan yerleşkesi MÖ 10 bin ila 60 bin yılları arasında bir tarihi geçmişe sahip olan Tekkeköy Mağaraları ile ilgili ilk defa bir Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu düzenleniyor. Bu sempozyum ilçemizin 'Tarihin Doğduğu Kent' kimliğinin bütün dünyaya ifadesi anlamına gelmektedir. Tekkeköy'ün turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve bölgenin en eski insan mesken yerleşkesi tarihine sahip olması bizim çıkış noktamızdır. Bunu en iyi şekilde değerlendirmenin en kalıcı yöntemi uluslararası sempozyumdur." ifadelerini kullandı.

Söz konusu sempozyum ile gözlerin Tekkeköy ilçesine çevrileceğini vurgulayan Togar, "Dünyanın dört bir yanından burayı görmeye gezmeye, hatta inceleme yapmaya insanlar gelecek. Ardından bölgede bir arkeolojik kazı çalışmasının başlatılması en büyük hedefimiz olacak." açıklamasında bulundu.

Sempozyumunun önceliğinin Tekkeköy olacağını ifade eden Atasoy, ise sempozyuma bölgede araştırma yapmış dünyaca ünlü 45 arkeoloğu davet ettiklerini belirterek, "Bölgenin tarihi ve Samsun için çok önemli ve güzel bilgilerin ortaya çıkacağı ve paylaşılacağı sempozyumumuz Tekkeköy mağaralarının bilinmeyenlerine de ışık tutacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Sümer Atasoy Hasan Togar Tekkeköy Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title