Haberler

TBB Başkanı Feyzioğlu: Azrail'in Yapmadığı Ayrımı Devlet Yapıyor

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Maaş, tazminat konularında sıkıntı çeken, ayrımcılığa maruz kalan astsubaylarımızın yanındayız, haklı taleplerini sonuna kadar destekliyoruz.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Maaş, tazminat konularında sıkıntı çeken, ayrımcılığa maruz kalan astsubaylarımızın yanındayız, haklı taleplerini sonuna kadar destekliyoruz. Aynı helikopterde bulunan subaya verilen uçuş tazminatının astsubaya verilmemesi, Azrail'in yapmadığı ayrımı devletin yapması kabul edilemez" dedi.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Ahmet Keser, Genel Başkan Yardımcıları Yüksel Binici ve Selçuk Çapar ile Hukuk Komisyonu Başkanı Mehmet Erkan Akkuş Türkiye Barolar Birliği'ni ziyaret etti. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ile görüşen TEMAD yönetimi, astsubayların çalışırken ve emeklilikte yaşadıkları sorunları dile getirdi. Görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada, adaletin sağlanmasını, haksızlığın ve ayrımcılığın ortadan kalkmasını talep ettiklerini söylediği belirtilen TEMAD Genel Başkan Keser'in, bu süreçte Türkiye Barolar Birliği'nin desteğini istedikleri bilgisine yer verildi. Keser'in, öncelikli sorunlarının görev ve makam tazminatları, intibaklar, emekli maaş yüzdeleri, personel-kadro düzenlemeleri, disiplin kanunu olduğuna dikkat çektiği ifade edilen açıklamada, "Hukuksal, ekonomik ve sosyal sorunların giderilmesi gerekiyor. Astsubaylara yönelik ayrımcı uygulamalara son verilmeli" dediği kaydedildi. Keser'in, 32 yıl silahlı kuvvetlerde çalışmış bir astsubayın emekli olduğunda maaşının yüzde 52 oranında düştüğünü, bu oranın subaylarda yüzde 12 olduğunu dile getirdiğinin ifade edildiği açıklamada, "Astsubaylara çalışırken verilmeyen tazminat emekliliğe de yansımıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yaşanan intiharlar son dönemde oldukça arttı. Sebebi de mobbing ile ekonomik nedenler. İntiharlar ailevi sebeplerle gerçekleştiği görüntüsü oluşturulmaya çalışılıyor. Ayrıca, intiharlar kadar istifalar da son 10 yılda artarak 52 bine ulaştı, yetişmiş ve nitelikli personelin emeklilik ve istifalar nedeniyle kaybedildi" dediği aktarıldı.

-ASKERDE SİVİLLEŞME-

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun da astsubayların sorunlarını bildiklerini ve desteğe hazır olduklarını ifade ettiğinin belirtildi. Açıklamada, Feyzioğlu'nun tazminat konusunun önemine dikkat çektiği kaydedilerek, "Aynı helikopterde bulunan subaya verilen uçuş tazminatının astsubaya verilmeyerek Azrail'in yapmadığı ayrımı devletin yapıyor. Bir subayın aldığı tazminat neyse o subayın yanında uçan astsubayın da o tazminatı alması gerekir, aksi kabul edilemez. Azrail ayırım yapmıyor. Askerde sivilleşme diyorum. Bundan kastım; asker de olsa kişilerin insan haklarına sahip olduğu ve birinin diğerini ezme hakkının bulunmadığı, mesleğin ya da faaliyetin özelliğinden gelen disiplin hükümlerinin ezmek şeklinde uygulanamayacağıdır. Faaliyetin gereği olan hiyerarşi dışında orduevleri, yemek yenilen yerler, vs. sınıflara ayrılamaz" dediği ifade edildi. Açıklamada, Feyzioğlu'nun, insanları ailelerinin yanında ezen, ikinci sınıf hissettirmeye kalkışan her türlü uygulamanın karşısında olduklarını vurguladığı kaydedildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Metin Feyzioğlu Ahmet Keser Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title