Haberler

Tarsus Belediye Meclisi Başkan Can Başkanlığında Toplandı

Güncelleme:

Tarsus Belediye Meclisi yeni dönem toplantısını Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can başkanlığında gerçekleştirdi.

BAŞKAN CAN, "BİZ ÜLKEMİZ İÇİN, ŞEHRİMİZ İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ"

Tarsus Belediye Meclisi yeni dönem toplantısını Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can başkanlığında gerçekleştirdi.

İlk olarak Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan program, Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantı ile devam etti.

Açılış, yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından belediye meclis üyeleri yemin ederek, yeni görevlerine başladı.

Meclis, Mehmet Yunus Seven ve Esin Erkoç'un Divan üyeliğine seçilmesinin ardından diğer komisyonların seçimine geçti.

1. ve 2. Meclis Başkan vekilliğine Kerim Tufan ve Ali Şimşek seçilirken, Daimi encümen üyeliğine Mehmet Sabırlı, Rıdvan Aksoy ve Hüseyin Boro, Plan Bütçe ve Kesin Hesap komisyon üyeliklerine Nükhet Çelik, Mustafa Yavuz, Hüseyin Sarı, Kurtuluş Avşar Güler, Yüksel Atum, İmar Komisyon üyeliğine Levent Alpaltaş, Esin Erkoç, Fikret Avcı, Ali Uyan ve Kadir Canlı seçildi.

Meclis toplantısı Belediye Müdürlüklerinden gelen evrakların görüşülmesinin ardından Tarsus Belediyesi 01.01.2013-31.12.2013 dönemi denetim komisyonu raporu ile Tarsus Belediyesi 01.01.2013-31.12.2013 dönemi faaliyet raporu okunup karara bağlandı.

Mecliste söz alan Belediye Başkanı Şevket Can, hep birlikte Tarsus ve ülke için çalışacaklarını söyledi.

Alınan kararların hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Başkan Can, "Arkadaşlar, hepinizin de bildiği gibi uzun ve yorucu bir seçim sürecinin ardından bu toplantımızı yapıyoruz. Bu seçimin sonucunda sevinenler oldu, üzülenler oldu, tek dileğim oluşan yeni yönetim ve yeni meclisin Tarsus'a yararlı olması, şehrimizde var olan huzur ve kardeşliğin devamına katkı sağlamasıdır" dedi.

Başkan Can, "Biz her ne kadar siyasi partilerin temsilcileri olsak ta, göreve başladığımız andan itibaren bu kimliğimizi bir kenara bırakarak şehrimizde yaşayan tüm insanları kucaklamak ve tüm mahalle ve köylerimize eşit derecede hizmet üretmek adına çalışmalar yapmak zorundayız. Biz belli bir kesimin değil şehrimizde yaşayan 350.000 insanın belediye başkanı ve belediye meclisi olarak çalışmalarımıza devam etmek zorundayız. Belediyecilik dokunmaktır, düşünmektir ve büyük bir sevgi ile sorunlara odaklanmaktır. Belediyecilik gülümseyen yüzdür, uzatılan eli geri çevirmeyen cömertliktir ve darda kalanlara acil yardımdır" şeklinde konuştu.

Başkan Can konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz vatan sevgisinin millete hizmet etmekten geçtiğine inanıyoruz. Bunun en güzel gösterileceği yerler ise belediyelerdir diye düşünüyoruz. Yaşadığımız mekanları güzelleştirmenin, gelecek nesillere daha yaşanabilir, estetik, geçmiş kültürünü koruyan ve yaşatan bir kent bırakmak amacı ile bu yolculuğa çıktık. Geçmişten gelin bilgi birikim ve tecrübelerimizle bunu başarabileceğimize şahsen yürekten inanıyorum. Milli ve manevi değerlerimizi koruyarak yerel yönetimlerin etkin gücünü etkili bir şekilde kullanıp ülkemizi çağdaş yaşanabilir bir hale getirmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız. Yenilikçi, akılcı ve toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir anlayışla bu göreve talip olduk. Geçmişteki hizmetlerimiz göz önüne alındığında belediye hizmetlerinin hiçbir ayrım yapmadan kentin tamamına yayılması da bu anlayışımızın bir ürünüdür.

Geçmişte olduğu gibi en uzak köyümüzdeki vatandaşla bile iletişim halinde olan onların sorun ve ihtiyaçlarını tespit edebilen vatandaş memnuniyeti ve hayat kalitesinin yükseltilmesini ülkü edinen bir anlayışla yönetimi talibiz. Demokratik haklara, din ve vicdan özgürlüğüne saygılı, sosyal hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda üniter yapıyı esas alan, sosyal adaleti, toplumsal huzuru, hizmette eşitlik ve vatandaşını bilgilendirmeyi amaç edinen bir anlayışla çalışacağız. Bu salonda bulunan tüm meclis üyeleri, siyasi görüşü ne olursa olsun, benim için aynıdır. Birinizin diğerine üstünlüğü kesinlikle söz konusu değildir ve olamaz. Biz hep birlikte ülkemiz için, şehrimiz için var gücümüzle hep birlikte çalışacağız, tartışacağız konuşacağız ve en doğru kararı almaya çalışacağız. Biz, şahısların onurunu hedef almayan, her türlü fikre ve eleştiriye açığız. Biz şeffaf olacağız, seçim sürecinde vatandaşlarımıza verdiğimiz sözlerin arkasında duracağız,

Sizler yapıcı olduğunuz sürece hiç bir zaman sayısal çoğunluğumuza güvenerek dayatmacı olmayacağız. Biz bu işin yabancısı değiliz. Geçmişte de burada birçok karar hep oy birliği ile alındı. Umarım yine aynı şekilde seviyeli bir anlayışla bu şekilde olmaya da devam eder. Görev süreniz boyunca, istediğiniz her türlü bilgi yasalar çerçevesinde sizlere en kısa sürede iletilecektir. Çalışma arkadaşlarım bu konuda azami gayreti göstereceklerdir. Yeni büyükşehir yasasının getirdiği değişiklikler nedeni ile halen devir çalışmaları devam ediyor. Devam eden hizmetlerin aksamaması için büyükşehir belediyesi ile protokol yaparak bu hizmetlerin Tarsus belediyesi tarafından gerçekleştirilmesine devam ediliyor. Sanıyorum bir süre daha bu şekilde çalışmalarımız devam edecek. Bundan sonra yaşanacak tüm gelişmeler ve belediye çalışmalarımız hakkında her meclis toplantısında zaman el verdiği sürece sizlere ayrıntılı bilgi vermeye devam edeceğiz. Ben tekrar, meclis üyesi olarak seçilen arkadaşlarımızı kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum."
Meclis toplantısını MHP, CHP, AKP ilçe başkanlarının yanı sıra oda ve dernek başkanları da ile birlikte çok sayıda vatandaş izledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Yunus Ali Şimşek Şevket Can Tarsus Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title