Haberler

Suriye'deki İç Savaş

Şam Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Huseyni: "Suriye'de Beşşar Esed'in tanrı kabul edilme mücadelesi var"

Şam Üniversitesi Eğitim Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Fatma Huseyni, " Suriye'de Beşşar Esed'in tanrı kabul edilme mücadelesi var" dedi.

Huseyni, Eğitim-Bir-Sen Kastamonu Şubesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşananların katliam olduğunu belirterek, en az 500 bin kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Suriye'de yaklaşık 13-14 bin çocuğun çeşitli silahlar ve işkenceyle öldürüldüğünü ifade eden Huseyni, şunları dile getirdi:

" Suriye'de savaş yok. Savaş, iki ordu arasında olur. Suriye'de Sünni kırımı var. Suriye'de Beşşar Esed'in tanrı kabul edilme mücadelesi var. İnsanlar kimyasal silah sonucu diri diri gömülüyor. Suriye'de olan olaylar daha tarihte görülmedi. Suriye halkının size her yönden ihtiyacı vardır. Ekmeğe, mamaya, çocuk bezine, ilaçlara ihtiyacı vardır. Allah, Türkiye'den ve Türk halkından razı olsun. Allah, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan ve Türk hükümetinden razı olsun. Çoğu halk kamplara gitti. Kamplarda perişan hayat yaşıyorlar. Türkiye'deki kamplar başka kamplara göre 5 yıldızlı oteldir. Bizi misafir kabul ettiniz. Biz muhacir olduk, sizler ensar olmak şerefini kazandınız."

Türkiye olmasaydı, Suriye halkının halinin perişan olacağını anlatan Huseyni, "Türkiye derdimize derman oldu, yaralarımıza merhem sürdü. Osmanlı torunlarından Allah razı olsun. Bir Suriyeli devrimci, 'Ey Arap halkı, Türkiye'yle bir sınırınız yoksa, diktatör liderlerinizden hoşnut ve razı değilseniz, sakın ayaklanmayı düşünmeyin çünkü biz sadece Türkiye'den ve Türk halkından yardım bulduk' diyor. Türkiye, bütün insanlık borcunu ve komşuluk hakkını ödedi" diye konuştu. - Kastamonu

Kaynak: AA / Güncel

Beşşar Esed Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title