Haberler

Söyleşi: "Küresel Kalkınma İnisiyatifi, Brıcs Ülkelerinin Kalkınma Hedefleriyle Uyumlu"

Güncelleme:

Hu XiaomingYENİ DELHİ, 23 Haziran (Xinhua) -- Yeni Delhi merkezli Jawaharlal Nehru Üniversitesi Çin ve Güneydoğu Asya Çalışmaları Merkezi Başkanı B. R.

Hu Xiaoming

YENİ DELHİ, 23 Haziran (Xinhua) -- Yeni Delhi merkezli Jawaharlal Nehru Üniversitesi Çin ve Güneydoğu Asya Çalışmaları Merkezi Başkanı B. R. Deepak, Çin tarafından önerilen Küresel Kalkınma İnisiyatifi'nin BRICS ülkelerinin kalkınma hedefleriyle uyumlu olduğunu ve esasen BRICS ülkelerine fayda sağladığını söyledi. Hindistanlı uzman Deepak, Xinhua'ya verdiği söyleşide, "İnisiyatifin BRICS ülkelerine zorluklarla daha iyi ve etkili mücadelede pragmatik işbirliğine yönelik stratejileri uygulayabilecekleri bir platform sunduğuna inanıyorum" dedi.

"Eğer hedeflerini yerine getirebilirlerse; bu, 2030 BM hedeflerini karşılamak, küresel yoksulluğu ortadan kaldırmak ve küresel ekonomik büyümeyi sürdürme açısından büyük bir katkı olur" diye ekleyen Deepak, açıklık ve kapsayıcılık ruhuna sahip pragmatik işbirliğini savunan girişimin "gelişmekte olan birçok ülkenin kalkınma hedefleriyle oldukça uyumlu" olduğunu ifade etti. Öte yandan, mevcut jeopolitik çalkantının, Soğuk Savaş zihniyetinin ve tek taraflılığın küresel kalkınmayı tehlikeye attığını kaydeden Deepak, BRICS'in küresel yönetişimi iyileştirmede rol oynayabileceğini belirterek, "Aynı zamanda birçok gelişmekte olan ekonomi de kalkınma fırsatları ve iki tarafın da kazançlı çıktığı işbirlikleri için böyle bir mekanizma arıyor" ifadesini kullandı. Küresel yönetişim anlamında uluslararası topluma yeni küresel gerçeklikler ile zorluklara cevap üretme ve uygun reformları başlatma çağrısında bulunan uzman, BRICS gibi çok taraflı mekanizmaların küresel yönetişime yeni değerler katabileceğini de sözlerine ekledi.

Kovid-19 pandemisi açısından bakıldığında BRICS ülkelerinin bilgi alışverişinde bulunduğunu ve pandeminin kontrol altına alınmasına dair işbirliği yaptığını ifade eden Deepak, BRICS ülkeleri arasındaki ticaretin pandeminin yatırımları kötü etkilemesine rağmen yeni rekorlar kırdığını söyledi. Deepak, "Tarım ekonomisi, dijital ekonomi, yeşil kalkınma projeleri, bağlanabilirlik, yoksulluğun ortadan kaldırılması ve benzeri konulardaki işbirlikleri, üye ülkelerin arasındaki kalkınma farkını kapatmada önemli rol oynayacak. Diğer bir şekilde söylemek gerekirse bu, BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi'ni gerçekleştirmek için hayati olmayı sürdüren ekonomik toparlanmayı da teşvik edecek" ifadelerini kullandı.

Çin, BRICS'te başkanlığın bu yıl değişmesiyle birlikte yoksulluğun ortadan kaldırılması ile gıda güvenliğini desteklemeyi önceliklendirdi ve BRICS'in kırsal kalkınma çalışma grubu kurmasına dair bir tartışma başlattı. Deepak, bunun bir "hoşgeldin adımı" olduğunu söyledi. Uzman, yoksulluğun azaltılmasının gıda güvenliği olmaksızın düşünülemeyeceğini söyledi. Deepak, "Çin'in yoksulluğun azaltılmasına ve köylülerin gelirinin artırılmasına dair deneyimi, Hindistan, Brezilya ve Güney Afrika gibi ülkelerde işe yarayacaktır ve yoksulluğun ortadan kaldırılmasında faydalı olacaktır" yorumunda bulundu.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Yeni Delhi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title