Haberler

Son Dakika: Özgür Özel'in ardından Örsan Öymen de CHP Genel Başkanlığı'na aday oldu

Güncelleme:

Son dakika: CHP'de Grup Başkanı Özgür Özel'in ardından Kemal Kılıçdaroğlu'na bir rakip daha çıktı. Eski Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Örsan Öymen, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında genel başkanlığa adaylığını açıkladı. Öymen, "CHP kimliğini kaybetti, ilkelerinden uzaklaştı. Yönetim değişmezse yerel seçimlerde başarılı olunamaz. İsimler değişti ama sorunlar değişmedi. Milletvekilleri ya da eski MYK üyeleri değişim sürecini yürütüyorlar. Yönetime talip olduğunu söylüyorlar." dedi.

CHP'de Özgür Özel'in ardından Prof. Örsan Öymen de genel başkanlığa adaylığını açıkladı.

CHP'DE KILIÇDAROĞLU'NA İKİ RAKİP

Mağlubiyetle ayrılan genel seçimlerin ardından "değişim" tartışmalarının başladığı CHP'de genel başkanlık için Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkan isimler belli oldu. Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanı Özgür Özel genel başkanlığa adaylığını ilan etti.

ÖRSAN ÖYMEN DE GENEL BAŞKANLIĞA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Özgür Özel'in ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir diğer rakibi de belli oldu. Eski CHP Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Örsan Öymen genel başkanlığa adaylığını açıkladı.

"CHP'DE DEĞİŞİKLİK OLMAZSA YEREL SEÇİMDE BAŞARILI OLMA İHTİMALİ DÜŞÜK"

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Örsan Öymen şunları söyledi: "CHP'de bir yönetim değişikliğinin olmaması durumunda önümüzdeki yerel seçimde başarılı olma ihtimali oldukça düşüktür. Ne yazık ki CHP tabanında da çok ciddi bir tepki oluşmuş durumda CHP yönetim değişikliği gerçekleşmediği için. Demokratik bir ülkede 1 veya 2 seçimi kaybettiğinde istifa eder, ne yazık ki partimizde böyle bir dönem yaşamadık. CHP Ortadoğu'yu değil Batı ülkelerini örnek alan, onlardan etkilenen bir parti. Dolayısıyla 13 yılda 12 seçimi kaybedip bu kadar uzun süre genel başkanlık görevine devam eden başka bir örnek gelişmiş ülkelerde var mı ben baktım bulamadım.

Son Dakika: Özgür Özel'in ardından Örsan Öymen de CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu ilan ettiProf. Dr. Örsan Öymen

"CHP İLKELERİNDEN UZAKLAŞMIŞTIR"

CHP kimliğini yitirmiştir. İlkelerinden uzaklaşmıştır. Bir siyasi partinin üyesi kurultay tarafından belirlenen partinin temel ilkelerine uymakla yükümlüdür. CHP'nin temel ilkeleri bellidir. Altı ok. Bunlara bütün olarak sahip çıkılması gerekir. İdeolojik bütünlük sağlanamamaktır. Partinin neyi temsil ettiği belirsizdir.

"DEĞİŞİM TALEPLERİNDE BİR UMUT GÖREMİYORUM"

Acaba bu arkadaşlarımız daha önce bu ideolojik hatalar yapıldığında seslerini çıkarmışlar mıydı? Sorunun parçası olurlar, sorunu nasıl çözecekler? Zaman zaman altına imza attılar birçok kararın. Değişim taleplerinde bir umut göremiyorum ben.

"GENEL BAŞKANLIĞA ADAYLIĞIMI İLAN EDİYORUM"

Siyaset bir dava işi, kariyer işi değil. Ne yazık ki partimiz statükocularla sahte değişimciler arasında sıkışıp kalmıştır. CHP çıkmaz sokağın içindedir. Bizim üçüncü yol açmamız gerekiyor. Bu yol Atatürk'ün yolu, altı okun yoludur. Bu yolu açmak için 38. olağan kurultay CHP Genel Başkanlığı'na aday adayı olmaya karar verdim ve ilan ediyorum.

"GENEL BAŞKANLIK BİR ARAÇ"

Ben sıradan işlerle klişe şablonlardan uzak durdum hayatım boyunca. Bunlar yapıma aykırı. Bende özgürlük ve bağımsızlık bir tutku. Bir şeye adaysam bir işe giriştiysem o statükonun içinde kesinlikle yapmam. Dava için mücadele vermek doğrudur. Genel Başkanlık bir araç, amaç olduysa burada bir sorun vardır. Amaç devrim yapmaktır, amaç önce CHP'ne sonra TC'ye devrim yapmaktır."

ÖRSAN ÖYMEN KİMDİR?

Örsan Öymen 20 Ağustos 1965 tarihinde dünyaya geldi. Prof. Dr. Örsan Öymen, Feyziye Mektepler Vakfı Işık Üniversitesi'nde öğretim üyesidir. Işık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyeliği yapmaktadır. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe bölümünde, Yüksek Lisansını New York Üniversitesi'nde Felsefe ve Doktorasını da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe alanında yapmıştır. CHP üyesi ve CHP eski Parti Meclisi Üyesi olan Örsan Öymen, Hıfzırrahman Raşit Öymen'in oğlu, gazeteci ve CHP Eski Genel Başkanı Altan Öymen'in kardeşi, diplomat Onur Öymen'in amcasının oğlu gazeteci Mustafa Örsan Öymen'in oğludur.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Örsan Öymen Özgür Özel Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title