Haberler

Son Dakika: İstanbul Esenyurt'taki tekel saldırısında adliyeye sevk edilen 8 kişiden 3'ü tutuklandı, 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Güncelleme:

Son dakika: Esenyurt'ta 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan tekel bayisi baskınına ilişkin adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Esenyurt'ta tekel bayisinde 2 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin gözaltına alınan 8 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 5'i serbest bırakıldı.

3'Ü TUTUKLANDI

Güzelyurt Mahallesi'nde 28 Temmuz'da yaşanan olayla ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 şüphelinin İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen 8 şüpheli, Büyükçekmece Adliyesi'ne götürüldü. Savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından olay günü tekel bayisindeki kavgaya karışan şüpheliler Azat Ö, Tarık Ö. ve Servet Ö, "nitelikli kasten öldürme" suçundan tutuklanmaları istemiyle hakimliğe sevk edildi. 8 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 5'i serbest bırakıldı.

BABASININ PAYLAŞIMI SONRASI TEKELE GİTMİŞ

Şüphelilerden Tarık Ö'nün emniyette alınan ifadesinde, pişman olduğunu belirterek, olayda hayatını kaybeden Yunus Emre Erzen'in babasına 1 milyon 350 bin lira değerinde inşaat demiri sattığını, ödemenin iki senetle yapılması konusunda anlaştıklarını, ilk senedin ödendiğini ancak ikinci senedin zamanında ödenmemesi üzerine yasal yollara başvurduğunu aktardı.

İcra ile ilgili tebligat ulaştığında da Yunus Emre Erzen'in babası Cantürk Erzen'in hakaret içerikli paylaşımlar yaptığını ifade eden Tarık Ö, yapılan paylaşımı önemsemediğini ancak oğlu ve kardeşiyle görüştükten sonra bu konuyla ilgili konuşmak için tekel bayisine gittiklerini söyledi.

OLAYIN ARDINDAN İNŞAATTA SAKLANDI

Tarık Ö, çıkan tartışma sırasında silah sesi duyduğunu, kardeşi ya da oğlunun vurulduğunu düşünerek silahı aldığını savunarak, sonrasında yaşananları hatırlamadığını öne sürdü.

Olay günü Tarık Ö'nün oğlu Azat Ö, kardeşi Murat Ö. ve kuzeni Servet Ö. ile tekel bayisine gittiği, olayın ardından kaçan Tarık Ö. ve oğlu Azat Ö'nün bir süre Büyükçekmece'de yine kendilerine ait bir inşaatta saklandıkları belirlendi. Yiyecek bir şeyler almak için dışarıya çıkan Tarık Ö'nün, Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yakalandığı öğrenildi. Saldırıda kullanılan silahın tutuklanan şüpheli Murat Ö'ye ait ruhsatlı tabanca olduğu tespit edildi.

NE OLMUŞTU?

Esenyurt'ta 28 Temmuz'da tekel bayisine giden gruptakilerden biri burada bir süre tartıştığı Yunus Emre Erzen (24) ile yanında bulunan Batuhan Bayındır (20) ve Yusuf Erzen'e (21) ateş etmişti.

Şüpheliler olayın ardından kaçarken, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralılardan Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından yapılan çalışmada şüphelilerden Murat Ö, Servet Ö, Tarık Ö. ve Azat Ö. ile bu kişilerin kaçmasına yardım ettiği öne sürülen 5 zanlı, gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında ilk yakalanan şüpheli Murat Ö, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmış, kalan 8 şüpheli de işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilmişti.

Ayrıntılar geliyor...

Haberler.com / Emre İliksiz - Güncel

İstanbul Esenyurt Tekel Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (11)

Mevlüt:

Bu nedir ya alkol satılan yerde çıkan bir kavgayı sanki terör saldırısı gibi günlerce haber yapıyorsunuz. Bu tip olaylar hayatın akışı içinde Türkiye'nin her yerinde hemen hemen her gün oluyor.

9
58
yanıtYanıtla
Hi Priv:

Tekel diye alkol kullanmak zorundalar mı? Yoğurt satıyor diye bütün gün yoğurt mu yiyecek adam? Bakkal olsaydı o zaman sorun yok muydu senin için? Senin kafa yapın bozuk bak kendin demişsiz hayatın akışı içinde her yerde her gün oluyor. Bizim canımıza tak eden zaten bu.

yanıt8
yanıt0
Burcu Baran:

Suçu yapan dört kişiydi nasıl 3kişi tutuklanır anlamadım

50
3
yanıtYanıtla
şeref şen:

Valla bende anlamadım.

yanıt4
yanıt1
Fırat Şevli:

Birisi önce yakalanmıştı o tutuklandı şimdide üçü tutuklandı

yanıt4
yanıt2
Orcun Yazicioglu:

4 kişi cinayet işlemiyor. 3ü işliyor.

yanıt3
yanıt0
Blackened:

Ee orada 4 kişi vardı biri?

49
1
yanıtYanıtla
David Steinberger:

Dört kisi Dükana giriyor adamin basina culaniyor adam öldürülüyor nasil üc kisi tutuklaniyor birinin basina yikarlar diger ikiside serbest kalir Adaletmi bu nalet olsun

18
1
yanıtYanıtla
Fırat Şevli:

Bir kişi daha önce yakalanımıştı ve daha önce tutuklandı şimdi de 3 ü tutuklandı

yanıt5
yanıt2
İbrahim Demirel:

Zaten birisi tutuklanmıştı. Şimdi de diğer üçü tutuklanmış. Yani olaya karışan herkes tutuklandı. Tamam adalet zayıf bende biliyorum ama bilip bilmeden de yorum atmayın.

5
3
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title