Haberler

Erdoğan'ın NATO çıkışı sonrası İsveçli Bakan Linde'den dikkat çeken PKK çıkışı: Terör örgütü olduğuna inanıyoruz

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için girişimlerde bulunmalarına "İskandinav ülkeleri terör örgütü misafirhanesi gibi" sözleriyle tepki göstermişti. Erdoğan'ın NATO çıkışına, daha önce PKK'lı teröristlerle yaptığı görüşmeler basına yansıyan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'den dikkat çeken bir yanıt geldi. Linde, "Avrupa Birliği gibi biz de PKK'nın terör örgütü olduğuna inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Son dönemde PKK terör örgütü üyeleriyle yaptığı görüşmelerle gündeme gelen İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği sürecine ilişkin yaptığı "İskandinav ülkeleri terör örgütü misafirhanesi gibi" açıklamasını değerlendirirken; "Avrupa Birliği gibi biz de PKK'nın terör örgütü olduğuna inanıyoruz" ifadesini kullandı.

"YANLIŞ BİR ALGI VAR BUNU AÇIKLIĞA KAVUŞTURMAMIZ GEREKİYOR"

Aftonbladet gazetesinin haberine göre, ortada yanlış anlaşılmış bir durum olabileceğini savunan Linde, "PKK'yı terör örgütü olarak sınıflandırmayacağımız doğru değil, böyle bir algı oluştuysa bunun açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Pazar günü Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geleceğiz" dedi.

ÇARŞAMBA GÜNÜ ÜYELİK İÇİN BAŞVURU YAPILACAK

Öte yandan Aftonbladet'e açıklama yapan Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Finlandiya'nın çarşamba NATO üyeliğine müracaat edeceğini bildirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in NATO girişimlerine ilişkin değerlendirmesinde "İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. Daha önce Yunanistan'la ilgili NATO konusunda bir yanlış yaptı bizden önceki yönetimler. Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı NATO'yu da arkasına alarak takındığı tavrı biliyorsunuz. Bu konuda ikinci bir yanlışı Türkiye olarak işlemek istemiyoruz. İskandinav ülkeleri terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi. PKK'sı, DHKP-C'si İsveç'te, Hollanda'da yuvalanmış durumda. Hatta parlamentolarında da yer alıyorlar. Bu konuda bizim olumlu bakmamız mümkün değil" ifadesini kullanmıştı.

Erdoğan'ın NATO çıkışı sonrası İsveçli Bakan Linde'den dikkat çeken PKK çıkışı: Terör örgütü olduğuna inanıyoruzLinde, terör örgütü YPG/PKK üyesi İlham Ahmed ile geçtiğimiz yıl bir görüşme gerçekleştirmişti.

LINDE SIK SIK TERÖRİSTLERLE BİR ARAYA GELİYOR

İsveç Dışişleri Bakanı Linde ve beraberindekiler, geçtiğimiz yılın kasım ayında YPG'li teröristlerle bir araya gelmiş ve görüşmede terör örgütüne maddi yardımın 2023 yılında 376 milyon dolara çıkarılmasının kararlaştırıldığı ortaya çıkmıştı. Linde bu yıl içinde de yine terör örgütü PKK yanlısı olan İran asıllı Amineh Kakabahev ile bir araya gelmişti.

Erdoğan'ın NATO çıkışı sonrası İsveçli Bakan Linde'den dikkat çeken PKK çıkışı: Terör örgütü olduğuna inanıyoruzLinde, PKK'lı Ahmed ile bu yılda bir görüşme gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu İsveç PKK Haberler

500

Yorumlar (11)

mahmut kemal :

O zaman tutuklayın hepsini kapatın terör kuruluşlarını da yalan söylemediğinizi görelim.

168
6
yanıtYanıtla
İsm:

Yunanistan gibi üye olduktan sonra devam ederler.

148
3
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Haçlı kafası tmm teörör örgütü deyip destek vermektek de vazgeçmezler. yüzüne gülüp arkadan hançer vurular işleri bu

92
7
yanıtYanıtla
Hasann hasann:

Bu konuda cumhurbaşkanımız kesinlikle haklı, asla alınmamalılar, yıllardır teröre maddi ve manevi yataklık yapan bu ülkeler, şimdi rusyanın tehdini görünce NATO ya girecekmiş, yok öyle yağma

89
9
yanıtYanıtla
İlyas Koç:

Küfr tek millettir sanma dost olur. Bir biz vardik alemde birde küffar.

77
7
yanıtYanıtla
Vural Bay:

Hertürlü alınırlar rüya görmesin kimse ABD istiyorsa bitmiştir.

22
53
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

bu sorunu çözmediğiniz müddetçe Nato üyesi olmanız mümkün değil bu evet PKK YPG terör örgütü deyip Nato üyesi olduktan sonra eskisi gibi devam edeceğiniz belli çünki iki yüzlü insanlarsınız asla Nato üyesi olamıyacaksınız Putin buna izin vermez

70
4
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

İnanıyorsan neden ülkene kabul ediyor ,kollayıp gözetiyorsun. Duy da inanma . Sizin Natoya alınma talebiniz bizim dış işlerinde yeterince tartışılmadı galiba. Taviz almadan evet denilmemeli üyelik taleplerine. Bizim dış işleri uyanık olmalı

31
2
yanıtYanıtla
Fatih Uludağ:

Nato'ya üye olmadan Rusya işgale başlar ve olsa bile ABD açıklama yaptı üye olsanız bile bu sebepten dolayı sizin için savaşa giremeyiz dediler.

5
3
yanıtYanıtla
erol ganciz:

Dinsizin hakkından imansız gelir, Rusya korkusu PKK seviciliğinden vazgeçirdi

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title