Haberler

Nesli tükenmekte olan kum zambaklarını kopartmanın cezası 80 bin TL

Güncelleme:

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde sahile renk katan ve nesli tükenme tehdidi altında olduğu için koruma altına alınan kum zambaklarını kopartmanın cezası 80 bin TL. Yetkililer, koparmanın yanı sıra zambaklara zarar verebilecek hiçbir hareketin yapılmaması gerektiğini ifade ediyor.

Yaklaşık 16 kilometrelik sahil şeridine sahip olan Kocaali ilçesi dünya genelinde nesli tükenmekte olan kum zambaklarına ev sahipliği yapıyor. Özellikle Temmuz-Ağustos aylarında kendiliğinden yetişen ve nesli tükenmekte olan çiçekler, görüntüsü ve kokusuyla ilgi çekiyor. Endemik bitki türü olan kum zambakları Dünya Doğa Koruma Birliğince koruma altına alındı. Plaja gelen misafirlerin bilgilendirilmesi için de farklı noktalarda uyarı levhaları bulunuyor. Nesli tükenmekte olan bitkiler arasında yer alan kum zambaklarına zarar verici herhangi bir eylemin ise 80 bin TL'lik cezası bulunuyor.

Türkiye'de yolda görürseniz koparmak değil, elinizi bile sürmeyin! Cezası 80 bin TL

"İNSANLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR"

Sahile gelen Elektrik Mühendisi Seda Çevik, "Kum zambakları bu bölgede yetişen güzel ve bildiğim kadarıyla endemik bir bitki. Yani yerinden edildiği zaman başka bir yerde yetişmeyen ve nesli tükenmekte olan bir bitki. Yoğun bir şekilde yetişiyor Kocaali sahil bölgesinde ve koruma altında olduğunu biliyoruz. İnsanların da buna dikkat etmesi gerekir. Burası için önemli bir güzellik" dedi.

Türkiye'de yolda görürseniz koparmak değil, elinizi bile sürmeyin! Cezası 80 bin TL

"HASSASİYET GÖSTERİRSEK SOYU DEVAM EDER"

Öğretmen Sade Şahin ise, "Kocaali kum zambaklarının ana vatanı gibi, bol miktarda var. Ancak bunları korumamız gerekiyor. Eğer biz bunlara hassasiyet gösterirsek bu bitkilerin de soyunu devam ettirebileceğini düşünüyoruz. Endemik bir bitki kum zambağı. Dolayısıyla buradan koparılması, taşınması zarar verecek ve zamanla bunun tükenmesine sebep olacak. Özellikle ben öğretmen olarak çocuklarımızın bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu güzelliği kaybetmemek için sahip çıkmamız gerekiyor" diye konuştu.

Türkiye'de yolda görürseniz koparmak değil, elinizi bile sürmeyin! Cezası 80 bin TL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Kocaali Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title