Haberler

Son Dakika: Dünya, Türkiye'den öğrendi! İşte Çin aşısının etkinliği ve ilk sonuçları

Güncelleme:

Çin aşısıyla ilgili Koronavirüs Bilim Kurulu'nda değerlendirilen ilk sonuçları Prof. Dr. Serhat Ünal açıkladı. Aşının etkinliğinin yüzde 91.25 olduğu belirten Ünal, "Ciddi yan etki görülmedi. Aşımız güvenli görünüyor" dedi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, pazarı pazartesi bağlayan gece yola çıkıp Türkiye'ye geleceği açıklanan koronavirüs aşısıyla ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Ünal'ın açıklamaları özetle şöyle: "Çin'in SinoVac firması tarafından üretilen CoronaVac adlı inaktif virüs aşısı faz-3 çalışmaları 14 Eylül'de ülkemizde başlatıldı. 900'dan fazla çalışmaya alınan kişinin güvenlik datası incelenip ikinci kısımda vatandaşlarımıza yapmaya başladık, o da 18 Kasım tarihidir. Yüzde 95 güven aralığı bu tür çalışmalarda standarttır. DSÖ bunun yüzde 50 olmasını yeterli görüyor. Toplam aşı yetkinliği yüzde 91,25 olarak hesaplanmıştır. Yüzde 91 önümüzdeki günlerde daha da artacaktır."

"HİÇBİR YAN ETKİ GÖRÜLMEDİ"

"Plasebo kolunda olan 26 vakanın 6'sı ciddi vaka olarak tedavi edildi. Buna karşılık aşı kolunda olan 3 kişi, 3'ü de sağlık personeli, bunların hiçbirinde bırakın hastaneye yatışı, bir vakada hafif bir burun akıntısı haricinde hiçbir semptom olmadı. Aşıyla ilgili bir arkadaşımızda hafif alerjik reaksiyon meydana geldi, o da anında tedavi edildi. Bunun dışında hiçbir ciddi yan etki görülmedi. Aşımız güvenli görünüyor."

Son Dakika: Dünya, Türkiye'den öğrendi! İşte Çin aşısının etkinliği ve ilk sonuçları

"BU SONUÇLAR AŞIYLA İLGİLİ DÜNYADA AÇIKLANAN İLK VERİLER"

"Bu sonuçlar bu aşıyla ilgili dünyada açıklanan ilk veriler. Dolayısıyla Çin, devlet olarak bu datalarımızı kullanıyor olmuş olacak. Aşının koruyuculuğu yüzde 91,25 oranında. Önümüzdeki günlerde bu tabloyu daha net söyleme imkanımız olur. Güvenlik oranı yüzde 50'nin üstünde olduğu için kullanabilir olduğumuzu söyleyebiliriz."

Son Dakika: Dünya, Türkiye'den öğrendi! İşte Çin aşısının etkinliği ve ilk sonuçlarıBilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Serhat Ünal Türkiye Eylül Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500

Yorumlar (12)

Loyloyloyloy:

Biz dünyada hep birinci sırada yer alıyoruz bu yalanda birinci sırada yer alır yeterin artık insanları kandırmayın

30
12
yanıtYanıtla
TABİ:

kessssin öyledir.

18
7
yanıtYanıtla
ADINIZI YAZIN:

DÜNYA BİZİ KISKANIYIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII :)))))))))))))

16
7
yanıtYanıtla
Mert:

Ne anliyalim Dünya bizi neden bekledi acaba

15
1
yanıtYanıtla
ENİS:

BİLİM KURULU ÜYESİ VE AŞIDAN SORUMLU PROF. DR SERHAT ÜNAL ''AŞIMIZ SON DERECE GÜVENLİ''DESE, HADİ''TAMAM''DİYELİM. DEDİĞİNE BAKIN:AŞIMIZ GÜVENLİ GÖRÜNÜYOR''. . . . . YANİ TÜRKÇE MEALİ''NEREYE ÇEKERSEN ÇEK''. . DİYELİM ETKİSİ OLMADI, YAN ETKİLERİ ÇIKTI, İNSANLARA ZARAR VERDİ. NE DİYECEKLER?''BİZ KESİN ÇÖZÜM DİYE BİR ŞEYİ ZATEN SÖYLEMEDİK''. . . TOPLUMA BÖYLE İKİRCİKLİ BEYANLARDA BULUNURSANIZ DAHA DA PANİKLETİRSİNİZ. NET OLUN NET. AŞININ GELİŞ TARİHİNİ BİLE NETLEŞTİREMEDİNİZ. HEM SONRA NEDEN ÇİN AŞISI?UCUZ DİYE Mİ

10
5
yanıtYanıtla
LOYLOYLOYLOY:

DÜNYA BİZİ KISKANIYIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII :)))))))))))))

2
1
yanıtYanıtla
LOYLOY ENİS:

adamlar brzeilyada cin asisi 50 etkili diyor bizdekinler ayri telden caliyor. . . . . . . . . . . .

3
0
yanıtYanıtla
AK-IL:

Endonezya da ? olarak açıklamıştı. Hatta pardon, Endonezya''nın açıkladığı rakamı bizzat Sn. Bakanımız bir toplantıda bile ifade etmişti. Yani şimdi hepsi yalanmış da bizim ?. 25 lik rakamımız en hakikisi miymiş. 91 yada 92 değil de daha bilimsel ve gerçekçi görünsün diye mi. Bu işi de enflasyon, maaş zammı, ekonomik verilerdeki kağıt üzeri hesap kaydırma rakamlarına benzetmeye başladılar. Lütfen artık akıl oyunları yapmayın. Çünkü bahşedilen zekayı kullanabilenler yemiyor. Çünkü onlar OKUYOR.

1
1
yanıtYanıtla
..:

Aşıyı kendi vatandaşın üstünde test ettiğinize mi yanayım. test sonuçlarını gururla açıklamanıza mı yanayım. BİZİM aşımız demenize mi yanayım. . . . bilemedim

1
0
yanıtYanıtla
0131:

bu kadarinada pes artik. . . . neyin kafasini yasiyor bizim yetkililerimiz bunlarami oy verdik biz. . ne demek bu ya, , , onlar asi üretiyor biz kobaylik yapiyoruz ve bununlada sanki kale fethetmis gibi övünüyoruz. . bu miskinlik bu aymazlik bu asagilik duygusudur yahu. . . . .

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title