Haberler

Son Dakika! Cumhurbaşkanı'na hakaret eden Sedef Kabaş'la ilgili Adalet Bakanı Gül'den ilk açıklama: Hak ettiği karşılığı bulacak

Güncelleme:

Son dakika! Gazeteci Sedef Kabaş, katıldığı bir programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle gözaltına alındı. Hakaret içerikli cümlelere tepki gösteren Adalet Bakanı Gül, "Haset ve nefretten doğan bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır." açıklamasını yaptı.

Bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli cümleler kuran gazeteci Sedef Kabaş hakkında, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı. Başsavcılık, inceleme sonucunda Kabaş hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma açtı. Kabaş, bu sabaha karşı gözaltına alındı.

"EDEPTEN NASİPSİZ SÖZLERİ LANETLİYORUM"

Kabaş'ın skandal ifadeler ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almasını lanetlediğini ifade eden Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Gül'ün paylaşımında şu ifadeler yer aldı: "Milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızı hedef alan edepten nasipsiz, çirkin sözleri lanetliyorum. Haset ve nefretten doğan bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır."

Son Dakika! Cumhurbaşkanı'na hakaret eden Sedef Kabaş'la ilgili Adalet Bakanı Gül'den ilk açıklama: Hak ettiği karşılığı bulacak

RTÜK BAŞKANI'NDAN TEPKİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin de sosyal medyada yaptığı açıklamada, "TELE 1 yayın kuruluşunda, Sedef Kabaş'ın Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan kabul edilmesi asla mümkün olmayan sözlerine ilişkin inceleme kararı alınmıştır. Konu ilk Üst Kurul toplantısında Kurul gündemine getirilecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız" açıklamasını yapmıştı.

ÖMER ÇELİK: AHLAKSIZLIK VE PESPAYELİK

Kabaş'ın sözlerine bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten gelmişti. Çelik sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Gazeteci sıfatı taşıyan Sedef Kabaş'ın bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanlığı makamını aşağılık sözlerle hedef alması muhalefet değil ahlaksızlık ve pespayeliktir. Bu ahlaksızlığı lanetliyoruz" ifadelerine yer vermişti.

BAKAN SOYLU: SEDEF EDEPSİZ, ARKASINA SIĞINANLAR DAHA EDEPSİZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Şems-i Tebrizi'nın "İnsanı hayvandan ayırt eden edepdir" sözüne atıfta bulunarak, "Edebini, insanlığını kaybetmişler, sıra sıra dizilmiş, debelendikleri haset ve hakaret çukurundan Milletin Adamı'na edepsiz laflar etmişler. Sedef, edepsiz, yanında oturup arkasına sığınanlar daha edepsiz" açıklamasında bulundu.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Abdülhamit Gül Sedef Kabaş Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (13)

Mehmet kuru :

Şirret kadın … sen kimsin . CHP kanalında rezillik diz boyu. Bunlar iktidara gelsin 28 şubatlardan beterini yaşartırlar. Çok çabuk unutuyoruz . Bu millet çektiği zulmü ve yaşadığı perişanlığı çabuk unuttu .

238
263
yanıtYanıtla
Kurt bey:

Millet iradesine hakaret edeni destekleyenlerde onlardan daha asagiliktir.

yanıt3
yanıt11
Haydar:

Cumhuriyetimizin kurucu lideri ilk cumhurbaşkanımız Atatürke hakaret edenlere de aynı hassasiyet gösterilip soruşturma başlatılıyormu.Bu kişilerde gece evlerinden alınıyormu.

285
145
yanıtYanıtla
Shef :

Terbiyesizlik.... Siyasette ve televizyon ekranlarına çıkan tipler, ya Cumhurbaşkanına yada İslam'a hakaret ederek kendini bir yerlere ispatlamaya çalışıyorlar sanki. Bu kullanılan dilin partisi, düşüncesi olmaz kime yapılırsa yapılsın, aşağılıktır....

114
116
yanıtYanıtla
diyar-ı bekir:

herşeydede millet demeseniz olmaz zaten 20 senedir size oy veriyoruz iktdardasınız yılanların başını zamanında ezmezseniz olacağı budur bu saatten sonra zaten kimse sizin samimiyetinizede inanmıyor yarın kadından özürde dilersiniz adaletçiler sizi

75
98
yanıtYanıtla
Fatih Özcan:

Tabiri anında bulur adalet yerini.. ya bizler mahkeme sonuclansin diye yıllara bekliyoruz...adalet he

120
23
yanıtYanıtla
Hops Dediks:

Unutmayın herkes hakettiğini bulacak.

120
13
yanıtYanıtla
Barbaros:

Atatürk’e hakaret edenler hastahanede ziyaret edildi. Makam mevki verildi. Onlara da gece yarısı operasyon yapılaydı keşke…

46
27
yanıtYanıtla
Resul Sevinç:

Chp zihniyetinin basit bir dışavurma şekli. Fikir yok, kendisi gibi düşünmeyenlere söverler ama kendilerini memleketin sahibi gibi görmeleri yok mu insanı öldürür. Savaş çıksa gemiyi gemiyi ilk terkedecek bunlardır. Bunların ellerine aldıkları her şey kurur, bereketi gider.

22
32
yanıtYanıtla
Selim :

Tacizcilere hırsızlara kadın katillere gereken cezayı verin

12
3
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title