Haberler

Son dakika! Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Fincancı'nın ilk ifadesi: Kimyasal yorumum izletilen videolarla ilgiliydi

Güncelleme:

Son dakika! "TSK kimyasal silah kullanıyor" iddiasıyla Türkiye'yi ayağa kaldıran Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Fincancı'nın ifadesinde "Kimyasal yorumum bana izletilen videolarla ilgiliydi. O kanalın terör örgütüyle irtibatını bilmiyordum. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum, suçsuzum" dedi.

İstanbul Kadıköy'deki evinde dün gözaltına alındıktan sonra Ankara'ya getirilen Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

SORUŞTURMA SAVCISINA İFADE VERDİ

Hastaneden alınan sağlık raporunun ardından adliyeye sevk edilen Fincancı, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi.

"KANALIN TERÖR ÖRGÜTÜYLE İRTİBATINI BİLMİYORDUM"

Fincancı'nın ilk ifadesinde "Kimyasal yorumum bana izletilen videolarla ilgiliydi. O kanalın terör örgütüyle irtibatını bilmiyordum. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum, suçsuzum" dediği öğrenildi. Fincancı, "terör örgütü propagandası" suçundan sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

İSTANBUL TABİPLER ODASINDAN AÇIKLAMA

İstanbul Tabip Odası Başkanı Nergis Erdoğan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma yürütülen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya destek vermek amacıyla basın açıklaması yaptı. Erdoğan, İstanbul Tabip Odası'nda yaptığı basın açıklamasında, Fincancı'nın sözlerinin şahsi ifadesi olduğunu ve gözaltının hukuka aykırı olduğunu savundu.

Erdoğan, "Tarihin her aşamasında ve her koşulda halkın sağlığı ve iyi hekimlik için çalışan, ülkenin demokratik yaşamında vazgeçilmez bir yeri olan TTB gibi köklü bir kuruma yapılan saldırı ve kapatma girişimi demokrasi ve özgürlükler anlamında çok ciddi yıkımlara yol açacaktır." diye konuştu.

Eski TTB Başkanı Gençay Gürsoy da Fincancı'nın TTB Başkanı olarak değil, bilimsel kimliğiyle kendisine gösterilen raporları ve videoları yorumladığını, kurumun itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını öne sürdü.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Saffet Ercan ve eski İstanbul Tabip Odası Başkanı Selçuk Erez de açıklamalarda bulundu. Konuşmaların ardından slogan atan katılımcılar, İstanbul Tabip Odası önünde pankart açarak fotoğraf çektirdi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Türk Tabipleri Birliği Şebnem Korur Fincancı TSK Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (5)

Zübeyir Kıvrak:

O TV KANALININ KİME AİT OLDUĞUNU BİLİYORSUN AMA KOCAMAN BİR KURUMA NASIL BAŞKANLIK YAPIYORSUN KİM YUTAR

265
21
yanıtYanıtla
Erkan Can :

Bu ve benzeri insanların muhalefet yapıyor oluşu ve muhalefet partilerinin bunları lanetlemeyişi yüzünden akp 20 yıldır iktidarda. Temizleyin aranızdan şu terör sevicileri artık.

235
41
yanıtYanıtla
OkuYorum:

Kadın 2sayfa cv yapmış, o kadar okumuş doldurmuş sayfaları ama çıkıp konuşacağı kanalın pkklı olduğunu bilmiyor bak bak. Başına geçtiği birliğin de ne olduğunu bilememiş, evdeki kitap da yanlışlıkla yerleşmiş, yersen

176
11
yanıtYanıtla
Orhan Yurdakul:

Gülşen gibi 2 gün sonra birakin olur mu ?

97
34
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

Gülşen'in bir suçu yoktu, hakkını yiyip boşu boşuna yatırdılar. Bu kadın ise resmen bölücülük, hainlik yapıyor. İkisini nasıl kıyaslayabiliyorsun? Ciddi misin sen ya, söyleme böyle bir tarafıyla güler insanlar.

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title