Haberler

TKİ'nin Ege Müdürüne Hediye Mercedes

Güncelleme:

Soma'daki maden ocağını denetlemekle yükümlü TKİ'nin Ege müdürü Hakkı Duran'ın Mercedes SLK 200 model makam aracıyla ödüllendirildiği ortaya çıktı.

301 madencinin hayatını kaybettiği Soma Kömür İşletmeleri’ni denetlemekle yükümlü, Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) bağlı Ege Linyit İşletmeleri’nin (ELİ) Müdürü Hakkı Duran’ın geçtiğimiz yıl yüksek üretim karşılığında Mercedes makam aracıyla ödüllendirildiği ortaya çıktı. Son altı yıldır vergi rekortmeni olan şirketin internet sitesindeki onur belgeleri de dikkat çekti.

YÜKSEK KAZANÇ SONRASI ARAÇ TESİS EDİLDİ

Taraf gazetesinden Tuğba Tekerek'in haberine göre; ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran’a kuruma kazandırdığı yüksek gelir nedeniyle lüks makam aracı tahsis edildiği ortaya çıktı. Duran’a geçen yıl tahsis edilen Mercedes SLK 200 model makam aracı ilçe halkının çoğunluğu gibi, Soma Taşeron Çalışanları Derneği Başkanı Emre Kara’nın da dikkatini çekti. Kara, bunun üzerine BİMER’E başvurarak Duran’a neden bu aracın tahsis edildiğini sordu. Yaklaşık altı ay önce gelen yanıtta, Duran’ın kuruma yüksek miktarda kazanç sağladığı, bu nedenle Türkiye Kömür İşletmeleri yönetimin kurulunun, kendisine bu aracı tahsis ettiği belirtildi.

BAKAN, ŞÜKRANLARINI SUNDU

2013 yılında Ege Linyit İşletmeleri’nin sadece Soma’daki ocaklarında en az sekiz işçi iş kazalarında hayatını kaybetmişti. Bu arada altı yıldır Manisa’nın vergi rekortmeni olan şirketin müdürüne verilen teşekkür ve onur belgeleri de dikkat çekti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ELİ’nin vergi rekortmeni olmasının ardından 2012’de gönderdiği mektupta "Başarı hikâyesinin kahramanı olan sizlere daha çok ürettiğiniz, daha çok istihdam yarattığınız için hikayenin diğer bütün kahramanları, Maliye Bakanlığı ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

EGE LİNYİT İŞLETMELERİ DENETLEMEKLE YÜKÜMLÜ

Katliamın yaşandığı, Soma Kömür İşletmeleri’ne ait Eynez Ocağı’nın hemen yanındaki binada Yeraltı Kontrol Şube Müdürlüğü bulunan Ege Linyit İşletmeleri, uzmanlara göre, ruhsatını kiraladığı madenlerde üretimin nasıl yapıldığını denetlemekle yükümlü. Konuyla ilgili açıklama yapan Maden Mühendisleri Odası eski Başkanı Mehmet Torun “Mevzuata göre, özel şirkete kiraladığınız yerde üretim projeye uygun olmalı. Örneğin, siz havalandırma yapmadığınız yerde üretim yapamazsınız. O halde orada işçi sağlığı şartlarını da denetlemelisiniz” dedi. 

Ancak, Soma faciasıyla ilgili yürütülen soruşturmada Ege Linyit İşletmeleri Müessese Müdür Yardımcısı Ali Ulu, gözaltına alındıktan sonra denetimli serbestlikle serbest bırakıldı. Müessese Müdürü Hakkı Duran’la ilgili olarak ise herhangi bir işlem yapılmadı.

"BAŞARI HİKAYEMİN KAHRAMANI"

Hakkı Duran’ın müdürü olduğu Ege Linyit İşletmeleri, son altı yılın vergi rekortmeni. Bu nedenle şirketin internet sitesinde bulunan onur belgeleri dikkat çekiyor. Maliye Bakanı Şimşek’in gönderdiği mektupta da, Duran’dan “Başarı hikâyesinin kahramanı” olarak söz ediliyor.

CHP'Lİ VEKİL: YETKİLİLER GÖZ YUMDU

CHP Manisa vekili Hasan Ören, “Birkaç yöneticiyi aslanların önüne atarak kurtulamazsanız. TKİ’deki yetkililer dahil hepsinin ifadesi alınmalıdır. Bu işin asıl azmettiricisi AKP’dir” dedi. Ören, Soma’da kömür işletmeleriyle AKP’nin ilişkilerini şöyle anlattı: “Siyasetin bu şirketten talepleri oldu. Mesela işçiler AKP mitingine götürüldü, şirketin de talepleri vardı. Yetkililer de bu şirkette işçi güvenliği tedbirlerinin alınmamasına göz yumdu.”

"SOMA'DA İŞLERİ HÜSEYİN TANRIVERDİ ORGANİZE EDİYOR"

Maden sahası ruhsatlarının da şirketin talepleri arasında yer aldığını söyleyen Ören, Soma’da tüm bu maden işlerini düzenleyen kişinin AKP vekili Hüseyin Tanrıverdi olduğunu söyledi. 2007-2012 yılları arasında AKP Genel Başkan Yardımcısı koltuğunda oturan Tanrıverdi, son seçimlerde Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayı olmuştu. 

Ören, AKP vekiline yönelik eleştirilerini ''Meclis’te 6 Kasım’da yaptığım konuşmada Tanrıverdi’ye ‘Elini buradan çek. Yoksa bu madende ölenlerin iki eli yakanda olur’ demiştim. Soma’da bu maden işlerini organize eden, tüm temasları yürüten Hüseyin Tanrıverdi’dir'' şeklinde sürdürdü. Ören, ayrıca Tanrıverdi’nin Enerji Bakanı Taner Yıldız’la dünür olduğuna dikkat çekti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hakkı Duran Hasan Ören Mercedes Ege Güncel Haberler

500

Yorumlar (64)

vatandaş:

Abartmayın Lütfen. Tüm kamuda Genel Müdürün zaten makam aracı var. Ödül ne demek ya. ihtiyactır yenilenmiştir. Hiç bişe bulamadınız bunumu koydunuz. Önemli olan gerçek sorumluluk bilincinde olmak, tesisi modernize edebilmek, can kaybını sıfıra indirebilmek. bunun için ne hamleler varsa yapılmalı ve bu faciadan yaralı ve şehit olan kardeşlerimizle ilgili bu facianın akıbeti devletimizce araştırılmalı ve gereken cezalar gecikmeden verilmeli.

4
36
yanıtYanıtla
suphirensan63@mail.com:

adanali sayın müdür zimmetinemi geçirmiş sonuçta kamu malı. boş konuşma diyene bak

yanıt0
yanıt0
BATMANbatman@mynet.com:

VATANDAŞ SLK 200 iki kişilik spor bir arabadır makam aracı olarak kullanılacak cinsten değil

yanıt0
yanıt0
Şaşkınsaskin@saskin.com:

Allah aşkına nasıl bir zeka seviyesindesiniz anlamak mümkün değil. Makan aracı almışlar onu hadi anladık , SLK 200 convertible arabayı neden almışlar. Bunları okuyunca o önündeki bilgisayarın açma düğmesini bulmana bile şaşırıyor insan

yanıt0
yanıt0
enginrensan63@gmail.com:

nerden bilelim neyse ne. sonuçta alınmış. slk 200 makam aracı değilse habere öyle yazılmış makam aracı diye. vatandaşa katılıyorum

yanıt0
yanıt0
mehmet:

bir ülkeyi tanımak istiyorsanız o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakınnn...

27
2
yanıtYanıtla
bodrum:

devletin malı deni yemeyen keriz ... yiyin bakalım nereye kadar ...

27
0
yanıtYanıtla
AKIN YILDIRIMademsimsek01@hotmail.com:

YENİLEN PARALAR DEVLETİN DEĞİLKİ SENİN BENİM ,800 LİRAYA ÇALIŞ 100 LİRA ELEKTRİK VER 500 LİRA KİRA VER ,VER ALLAH VER VERGİLERE ELDE VAR SIFIR AY SONU ,BUMUDUR MİLLETİN HAKKI. SENİN BENİM CEBİMİZDEKİLERİ ÇEKİYORLAR ,BÖYLE LÜKS YAŞIYORLAR,YAŞAMAYASICALAR...SENİ BENİDE KÖPRÜ HAVAALANI MARMARAY YAPTIK DİYE AVUTUYORLAR, YAHU UÇAĞA BİNECEK MARMARAYA BİNECEK,İSTANBULA GİDECEK PARAMI VARKİ CEPTE....

yanıt0
yanıt0
bodrumbulut@hotmail.com:

evet devletin parası bizim paramız , devlet ayrı hükümet ayrı , sadece şunu söyleye bilirim inanmayan araştırsın bundan önce kaç hükümet kurulduysa mesela seçilen mesut yılmaz tansu çiller ecevit v.s fark etmiyor her kim olursa olsun sağcısıda solcusuda seçilene saygılıydı ve başbakanımız diyorduk , şimdi ise farklı akp sayesinde halk bölündü kutuplaştırdılar sizinkiler bizimkiler v.s mesela ben şahsen benim başbakanım recep tayyip erdoğandır diyemiyorum çünki o kendine oy vermeyenleri dışlamaya başladı hakaret ler etmeye , ben dinimi yaşamakta özgürüm müslümanda olsa yahudide olsa saygılı olacaksın ! saygılar

yanıt0
yanıt0
adalet nerde:

1200 tl ye madende calisan vatandas, sahtekar denetciye sahte rapor icin mercedes ve ölen 301 isci buyur adalete gel

25
1
yanıtYanıtla
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title