Haberler

Soma Atıksu Arıtma Tesisi Yakın Takipte

Güncelleme:

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, inşaatının% 70'i tamamlanan Soma Atıksu Arıtma Tesisi'nin, Aylık İlerleme Toplantısı MASKİ hizmet binası toplantı salonunda gerçekleştirildi.


MASKİ Genel Müdürlüğü, inşası hızla devam eden Soma Atıksu Arıtma Tesisi'ndeki gelişme ve ilerlemeleri yakından takip ediyor. Tesisin güncel durumuna ilişkin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcisi, müşavir firma ve yüklenici firma yetkilileri ile MASKİ yetkililerinin katıldığı aylık ilerleme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Atıksu Arıtma Daire Başkanı Ali Öztozlu, Şube Müdür Vekili Taner Avan, İnşaat Mühendisi Uğur Topkaya, Jeoloji Mühendisi Kemal Açıkgöz, Makine Mühendisi Metin Pekbay, İnşaat Mühendisi Ersin Bülbül, Çevre Mühendisi Yeliz Parmaksız ve İnşaat Teknikeri Osman Demircan katıldı. Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen toplantıda projede gelinen aşamalara ilişkin detaylar görüşülerek, kaydedilen ilerlemelerle ilgili değerlendirmeler yapıldı.

"İnsan hayatına değer veren büyük projeler hayata geçiriyoruz"

MASKİ Genel Müdürlüğü Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı Ali Öztozlu, tüm Ege Bölgesi'ni ilgilendiren atıksu arıtma tesislerinde önemli aşamalar kaydettiklerini belirtti. Öztozlu, "İl genelinde insan ve çevre sağlığını koruyacak, insan hayatına değer veren büyük projeler hayata geçiriyoruz. Gediz ve Kuzey Ege Havzası'nın temizlenmesi yolunda üzerimize düşen görevi bilerek çalışıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, atıksu arıtma tesislerine büyük önem veriyor. Bizler de Gediz Nehri ve Bakırçay'ı eski haline kavuşturabilmek için aralıksız çalışıyoruz" dedi.

"Daha temiz bir doğa için çalışıyoruz"

MASKİ Genel Müdürlüğü, Bakırçayı'na boşaltılan evsel atıkların çevreyi kirletmesinin önüne geçerek, atık suları bertaraf edecek Soma Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili olarak MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran şunları söyledi: "Tesisimizin inşaatı hızlı ve programa uygun yürüyor. Aylık ilerleme toplantılarımızla tesisimizin güncel durumunu inceliyoruz. Tesisimizin işletmeye alınmasıyla birlikte, Soma'nın atıksularının Bakırçay'ı kirletmesini engelleyerek nehirlerimizi ve Manisa'mızı daha temiz bir doğaya kavuşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Osman Demircan Gediz Soma Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title