Haberler

"Siyasetçi Olmaktan Çıktılar"

Güncelleme:

Başbakan, teröristlerle kucaklaşan BDP'lilere sert çıktı: Siyasetçi olmaktan çıktılar. Yenilir yutulur bir tablo değil.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanaltürk Ankara Temsilcisi Faruk Mercan moderatörlüğünde, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Erdoğan, BDP'li vekillerin, PKK'lı teröristlerle kucaklaşma görüntüleri için "Bu tablo, yenilir yutulur tablo değil" derken BDP'liler için de "Ben artık bunlara nasıl siyasetçi diyeyim?" diye konuştu.

İşte Başbakan'ın çarpıcı konuşmaları:

"BU TABLO, YENİLİK YUTULUR DEĞİL"

"Siyasetçi olmaktan çıktılar. Gidip teröristle kucaklaşana ben nasıl siyasetçi diyeyim? Ben ona şimdi siyasetçi gözüyle bakamam ki. Bizim buradaki tek şeyimiz şu anda fezlekeler ile başlayan süreçteki ne yazık ki 14. maddeden de haklarında bir çok dava olanlar var. Terörün çok açık, net müdafaasını yapanlar var. Ama o günkü 9 milletvekilinin o gösterdiği tablo, yenilir yutulur bir tablo değildir. Biz böyle bir milletvekili tanımıyoruz. O 9 milletvekilini, vatandaşım, milletim -ama tehdit altında ama tacizle- parlamentoya gönderdikleri için kabullenmek zorunda kalıyoruz. Yoksa bunlar milletimin gönderdiği vekillerdir diye bakamam"

"CHP'Lİ VEKİL 'TERÖRİST' BİLE DEMİYOR"

"Biz oralara yatırım götürüyoruz, engelliyorlar. Müteahhitlerin araçları yakılıyor. Geçenlerde CHP'li arkadaşımızı kaçırdılar. Ben samimi söylüyorum; dedim ki bu iş kısa zamanda bitecek bir iştir. Nitekim öyle de oldu ve 2 günde teslim ettiler. Ama dikkat edin; milletvekilimizin kullandığı ifadeler 'arkadaşlarımız' Bunlar çok manidardır"

"BENİM İLÇE BAŞKANLARIM DA KAÇIRILIYOR"

"Benim il başkanlarım, ilçe başkanlarım kaçırılıyor. En son milletvekilimin kardeşini şehit ettiler. Bunlar ülkede medyanın gündemine oturmuyor ama milletvekili kaçırılınca herkes bunu günlerce gündemde tuttu. Sormazlar mı adama; arkadaşınız siyaset yapıyorsa benim partimin il başkanı, ilçe başkanı da siyaset yapıyor. Onlar siyaset yaparken kaçırılınca sahip çıkmayacaksın ama CHP'li milletvekili kaçırılınca Türkiye'nin gündemine oturtacaksın. Teröristler kaçırdı da denmeyecek 'arkadaşlar' denecek, 'arkadaşlar bana iyi davrandı' denilecek. Bir defa temelinde sorun var"

"HABER KAYNAĞINIZ ROJ TV Mİ?"

Başbakan Erdoğan, basına da sert yüklendi ve "Kaynağınız Roj TV mi?" diye çıkıştı:

"Bu söyleyeceklerim, Türkiye'deki tüm medyaya mesajdır. Bugün Afganistan'da koalisyon güçlerinin kaybı 158. Siz bunu ne bir Fransız, ne bir İngiliz gazetesinde göremezsiniz. Bizde bütün medya bunu verir. Terörün en önemli hedefi, propoganda yaptırmak. Bunu burada bedevaya yaptırıyor. Medya kimin yanında yer alacak? Attıkları başlıklara bakıyorsun, köşe yazılarına bakıyorsun; sizin haber kaynağınız nedir, Roj TV mi, Mezopotamya mı, sosyal medya mı?

Eğer medya bu konuda destek vermezse bu konuda başarılı olmak çok zor. Buyurun; dünyanın bir numaralı ülkesi. Nasıl davranıyor; Amerikan basını, Fransa ve İngiltere basını nasıl davranıyor? Bu ülkelerde böyle konular gündemde tutulmaz"

"PARTİ KAPATILMASIN, SUÇLU KİMSE CEZASINI O ÖDESİN"

"Biz AK Parti olarak parti kapatılmasına karşıyız. Bu bizim ta baştan beri savunduğumuz birşeydir. Anayasa'da da yeni madde getirdik fakat iktidar partisi olarak biz yalnız kaldık. Meclis'i terk edenler, şimdi 'biz bu olayın mağduruyuz' diyor. Suçlu kimse cezasını o ödesin. Bu başkan olabilir, parti üyesi olabilir. Biz bu konuların hepsini görüşmeye hazırız"

"İHANETE UĞRADIK"

"Meclis'te 738 tane dosya var. Bunların içinde teröre yardım edenler var, seçim zamanı süreyi aşanlar var. Bunların değerlendirilmesinin yapılması lazım. Ana muhalefet ve diğer partiler Meclis'te boykot ettiler ve hatta bizim kendi içimizde bazılarının ihaneti ile malesef ihanet ettiler, çoğunluğu yakalasaydık bunu zorlaştıracaktık. Parlamentonun fezlekeleri çok daha farklı şekilde ele alacağına inanıyorum"

KILIÇDAROĞLU'NA: SENDEN ADRES ÖĞRENECEK DEĞİLİZ

"Biz terörle mücadele konusunda gidilmedik yer bırakmıyoruz. Ana muhalefet partisinin başı kalkıyor "Birlikte Uludere'ye gideriz" diyor. Biz senden adres öğrenecek değiliz. 3 arkadaşıyla ziyaretimize geldi. Benim de yanımda üç arkadaşım vardı. Bir önerisi de yoktu. Biz de "Gel yanımızdaki arkadaşlar birlikte çalışsın" dedik. Ses yok. Şimdi muhalefet partisi, iktidarı suçluyor. Bugüne kadar ne istemişler de yapılmamış?"

Kaynak: Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Faruk Mercan Türkiye Güncel Haberler

title