Haberler

Siverek, Fen Lisesine Kavuştu

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yapımı tamamlanan Prof. Dr. Abdülkadir Karahan Fen Lisesi düzenlenen törenle açıldı.

Ünlü edebiyatçı Prof. Dr. Abdülkadir Karahan'ın adı memleketi Siverek'te yapımı tamamlanan fen lisesine verildi.

Programa katılan Vali İzzettin Küçük, Prof. Dr. Karahan'ın Türkiye'nin en önemli simalarından biri olduğunu söyledi.

Kaymakam Hamza Erkal ve Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ile birlikte okula gelişinde Vali İzzettin Küçük'ü öğrenciler çiçekler ve halk oyunları gösterileriyle karşıladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardındansa açılış konuşmalarına geçildi. Programda konuşan Vali İzzettin Küçük; pek çok hizmeti gerçekleştirdiklerini ancak önceliklerinin çocukların eğitimleri olduğunu dile getirdi.

"Sizlerin okuması, üniversiteye gitmesi, ardından da meslek sahibi olmanız bu devletin en önemli hedefidir" sözleriyle konuşmasını sürdüren Vali Küçük; bu yüzden Şanlıurfa'da son iki yılda devletin milli eğitime 750 milyon TL harcandığını belirtti.

KÜÇÜK: KARAHAN İSMİ İLE GURUR DUYUYORUZ

Konuşmasında okula ismi verilen Prof. Dr. Abdülkadir Karahan'a ve çalışmalarına da yer veren Vali İzzettin Küçük, Abdülkadir Karahan'ın sadece Siverek'in Şanlıurfa'nın değil Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli simalardan bir tanesi olduğunu kaydetti. Vali Küçük şöyle devam etti: "Böylesi kıymetli bir insana elbette biz de vefa göstereceğiz. Bu ülkenin insanlarının en büyük özelliği vefadır. İyi şeylere sahip çıkmayan insanlara iyi şeyler bir daha uğramaz. Biz de onun için Siverek'in gururu hocamızın ismini bu okula vermeyi uygun gördük. Okulumuz tüm Siverek'e ve Şanlıurfa'ya hayırlı uğurlu olsun."

Okula ismi verilen Prof. Dr. Abdülkadir Karahan'ın kızı Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ise yaptığı konuşmada: "Bugün burada sadece bir Fen Lisesi açmıyoruz. Biz yarınlarımıza kapı açıyoruz. Yarınların Karahan'larını yetiştirmek üzere işte bu okulun kapılarıyla ortak geleceğe kapı açıyoruz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerle birlikte kurdeleleri kesen Vali İzzettin Küçük ve beraberindekiler, sınıfları gezdi. Son olarak da yeni açılan okulun bahçesine yine öğrencilerle birlikte fidanlar dikildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Zeynep Karahan Uslu Şanlıurfa Türkiye Siverek Eğitim Yerel Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title