Haberler

Kur'an-ı Kerim'i 3 kez öptükten sonra ayağı ile bastı, gözaltına alındı

Güncelleme:

Sivas'ta Safa Cami ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Genel Kurulu ve dernek başkanlığı seçimi sırasında bir aday, Kur'an-ı Kerim'i 3 kez öptükten sonra ayağı ile bastı. Bu hareket camidekiler tarafından tepkiyle karşılanırken, o anlar cep telefonu ile kaydedildi. Kısa sürede polis ekipleri tarafından yakalanan S.K., 'dini değerleri aşağılama' suçundan gözaltına alındı.

Sivas'ta, Safa Cami ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Genel Kurulu ve dernek başkanlığı seçimi sırasında Kur'an-ı Kerim'i, 3 kez öptükten sonra ayağı ile basan başkan adaylarından S.K., 'dini değerleri aşağılama' suçundan gözaltına alındı.

KONUŞMA YAPTIĞI SIRADA KUR'AN-I KERİM'İ 3 KEZ ÖPÜP, AYAĞI İLE BASTI

Olay, Yenidoğan Mahallesi Safa Camisi'nde yaşandı. Safa Cami ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Genel Kurulu ve dernek başkanlığı seçimi sırasında başkan adaylarından S.K. konuşma yaptığı sırada Kur'an-ı Kerim'i önce 3 kez öpüp başına koyduktan sonra yere bırakıp üzerine sağ ayağı ile bastı.

Sivas'ta Kur'an-ı Kerim'e Hakaret Eden Kişi Gözaltına Alındı

CAMİDEKİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Bu anlar ise camide bulunan dernek üyeleri tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. S.K.'ya camideki dernek üyeleri de yaptığı hareketten dolayı tepki gösterdi. Sosyal medyada paylaşılan görüntü sonrası Sivas Valiliği, soruşturma başlattı. Kısa sürede polis ekipleri tarafından yakalanan S.K., 'dini değerleri aşağılama' suçundan gözaltına alındı.

Sivas'ta Kur'an-ı Kerim'e Hakaret Eden Kişi Gözaltına Alındı

VALİLİK: AŞAĞILIK HAREKETİ ŞİDDETLE KINIYORUZ

Sivas Valiliği olayın ardından yazılı açıklama yaptı. Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Bugün ilimiz Safa Cami ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Genel Kurulu ve Dernek Başkanlığı Seçimi esnasında Dernek Başkanı adaylarından S.K. adlı şahıs, cami içerisinde dernek üyelerine konuşma yaparken kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i üç kere öpüp alnına koyduktan sonra yere bırakıp ayağı ile üzerine basmıştır. Şahıs, Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekiplerimizce yakalanmış, 'Dini Değerleri Aşağılama' suçundan adli işlemler yapılarak gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili Sivas Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmıştır. Yüce Kitabımıza yapılan bu aşağılık hareketi şiddetle kınıyoruz. Bu tür kişiler hukuk önünde gereken cezayı alacaklardır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cep Telefonu Sivas Cami Yerel Haberler Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (40)

siyah.beyaz:

cehennemin odunu kansız...

477
49
yanıtYanıtla
Solomon Kane:

cehennemde odun varsa ağacı nerede yetişiyor lpg yada benzine geçmek lazım ağaçlara kıymayın

yanıt33
yanıt122
Alperen:

SBlackBerryisminden neocoldugun bellı İslamı bılseydın dığer bır deyişle muslumann olsaydın cehennemde odun olmadığını herkesin bu dünyadan yakıtını sırtında taşıyacağını yanı günahlarını cehennemın yakıtının taşlar ve ınsanlar olduğunu bılırdınonun bunun ırlattıgı.

yanıt0
yanıt0
Kemal Sağlam:

Müslümanlar olarak sinifta kaldik 7 ekimden sonra . Üzülüyorum halimize

364
28
yanıtYanıtla
VATOZZ:

Üzülme diplomasi trafiği devam ediyormuş

yanıt123
yanıt49
Gamer Amca Tv:

sen gazlı lamba uflemeyi muslumanlıktan mı zannediyorsun ? yer sivas

yanıt39
yanıt18
albatros :

hiç bir iktidar döneminde insanlar dinden bu kadar soğutulmamıştı.

210
102
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Özgürlüğümüze dokunacaklar diye koparttığınız yaygara yüzünden dinle alakalı hiçbirşey yapılmadığından olabilir mi acaba malbatros ?

yanıt37
yanıt36
Muhammet Korkmaz:

diğer iktidar parti dönemlerinde dinimize bu kadar önem veren bir siyasi parti olmadığından olmasın .....

yanıt21
yanıt20
Abdullah :

insanları diri diri yakan bir zihniyet ne anlar dinde kitapta

125
55
yanıtYanıtla
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title