Haberler

Sivas Eski Ülkü Ocakları Başkanları 'Hayır' Için Sivas'ta

Eski Ülkü Ocakları başkanları 'Hayır' için Sivas'taMİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, 'Ülkücü Tavır, Başkanlığa Hayır' programı için Ülkü Ocakları'nın eski 10 genel başkanı ile birlikte Sivas'a geldiklerini ancak siyasi baskılar nedeniyle kentte...

Eski Ülkü Ocakları başkanları 'Hayır' için Sivas'ta

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, 'Ülkücü Tavır, Başkanlığa Hayır' programı için Ülkü Ocakları'nın eski 10 genel başkanı ile birlikte Sivas'a geldiklerini ancak siyasi baskılar nedeniyle kentte salon bulamadıklarını, şimdiye kadar 6 salonun iptal edildiğini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcılığından istifa eden İstanbul Milletvekili Atilla Kaya'nın da aralarında bulunduğu Ülkü Ocakları'nın eski 10 genel başkanı, Sivas'ta düzenlenecek 'Ülkücü Tavır, Başkanlığa Hayır' programı için öğle saatlerinde kente geldi. MHP Eski Sivas İl Başkanı Ragıp Özkan ile birlikte kenti gezerek incelemelerde bulunan grup, Atatürk Kongre ve Etnoğrafya Müzesi önünde fotoğraf çektirdi. Daha sonra Sivas programlarıyla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan milletvekili Atilla Kaya, "1980 sonrası Ülkü Ocakları genel başkanlığı yapan 10 arkadaşımızla birlikte oluşturduğumuz 'Ülkücü tavır hayır' adlı bir platformumuz var. Bu çerçevede bugün Sivas'tayız. Yarın burada programımız olacak. Ancak öncelikle şunu söylemek istiyorum. Burada organizasyonu yapan arkadaşlarımızın tutmuş oldukları salonlardan 6 tanesi, tuttuktan biraz sonra baskılarla salon sahipleri tarafından iptal edildi. Arkadaşlarımız şu saate kadar hala yeni bir salon tutmak için uğraşıyorlar, gayret gösteriyorlar. Bütün engellemelere rağmen biz inşallah Sivas'ta vatandaşlarımızla buluşup neden 'hayır' dediğimizi, bu anayasa değişikliği paketinin ülkemiz için, milletimiz için hangi tehlikelerle, ne gibi risklerle dolu bir paket olduğunu anlatmak için inşallah yarın vatandaşlarımızla buluşacağız" dedi.

"GÖZALTI RİSKİ VAR"

Daha önce program için Sivas Ticaret ve Sanayi Odası salonunun tutulduğunu belirten milletvekili Kaya,"Bu salon daha sonra Ticaret Odası yönetimi tarafından iptal edildi. Anlaşma yapıldıktan bir saat sonra bizi arayarak, 'Kusura bakmayın, çok büyük baskılarla karşı karşıyayız' diyerek iptal etmek istediklerini söylüyorlar. Böyle baskıların olduğu diğer salon sahipleri tarafından da dile getiriliyor. Meydanda dolaşıyoruz. 'Evet' stantları var. Ama 'Hayır' propagandası yaptığınız zaman Türkiye'nin başka yerlerinde olduğu gibi polis tarafından gözaltına alınma riski var. Bu şartlar altında milletimizle kucaklaşıyoruz. İnsanlarımızla konuştuğumuz zaman, paketin içeriğini anlattığımız zaman olumlu tepkiler aldığımızı ifade edebilirim" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title